"Rungtynių pradžioje mes miegojome. Žinojome, kad mačas bus sunkus psichologiškai, o tyla tuščioje salėje (rungtynes stebėjo 2000 žiūrovų - ELTA) tik dar labiau viską apsunkino. Antrajame ketvirtyje nesugebėjome išpešti naudos, keitėmės taikliomis atakomis su varžovais, o tai nėra mūsų žaidimo stilius.

Prieš ilgąją pertrauką rezultatas buvo neblogas, bet žaisdami su stipresne komanda greičiausiai būtume buvę nubausti. Antrojoje rungtynių pusėje galėjome perlaužti žaidimo eigą, bet keletas mūsų metimų buvo skuboti. Tačiau mūsų pranašumas buvo 18 puolime atkovotų kamuolių ir teigiamas perimtų bei prarastų kamuolių santykis", - sakė krepšinio specialistas iš Serbijos.

"Lietuvos ryto" strategas pridūrė, kad, nepaisant skeptiškų vertinimų, vilniečiai nusipelnė būti tarp stipriausių Eurolygos komandų.

"Kai kurie vis dar vertina mus kaip staigmeną pateikusią komandą, tačiau mes nusipelnėme būti pirmi šioje grupėje dėl viso reguliariojo sezono metu demonstruoto aukšto žaidimo lygio. Šiandien mums trūko energijos, kurią įneša Matthew Nielsenas, tačiau puikiai į žaidimą nuo atsarginių suolo įsijungė Andrius Šležas. Pamatysime, ar to užteks ateityje", - sakė A. Trifunovičius.

"Lietuvos ryto" gynėjas Hollisas Price'as teigė, kad pergalę iškovoti padėjo puiki gynyba antrojoje rungtynių pusėje.

"Rungtynės buvo sunkios. Žiūrovų tarsi ir nebuvo, tačiau galiausiai mes sugebėjome išplėšti pergalę. Mes visi puikiai padirbėjome gynyboje. Pirmojoje mačo pusėje varžovai puikiai atliko savo darbą, perduodami vienas kitam kamuolį ir pataikydami į krepšį. Antrojoje pusėje gerai suveikė mūsų zoninė gynyba. Varžovai nebeturėjo ko prarasti, o pergalė būtų padidinusi jų pasitikėjimą savo jėgomis.

Tikiuosi, kad sugebėsime žaisti taip, kaip pirmajame varžybų etape. Jei mums pasiseks tai padaryti ir mes išlaikysime gerą žaidimą gynyboje, turėsime galimybę patekti į ketvirtfinalį", - sakė Vilniaus komandos lyderis.

"Cibona" vyriausiasis treneris Ivanas Sunara pripažino, kad varžovai nusipelnė pergalės: "Pirmojoje susitikimo pusėje žaidėme kantriai, apgalvotai, deja, nesugebėjome to paversti didesne persvara. Kai "Lietuvos rytas" atrado savo gynybos ritmą, nubaudė mus, išnaudodami puikų judėjimą aikštėje ir puolime atkovotais kamuoliais. Mačo pabaigoje mes, būdami laisvi, nepataikėme keleto metimų, varžovai atakavo taikliai ir turiu pasveikinti juos su pelnyta pergale".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją