22 metų 208 cm ūgio žaidėjas „Žalgiryje“ vilkės 20-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

„Kelias pastarąsias dienas neturėjau galimybės sportuoti, tačiau fiziškai jaučiuosi labai gerai. Per savo karjerą esu turėjęs tik vieną smulkią traumą“, - apie savo fizinę būklę pasakojo D. Markota. Belaukdamas gydytojų kvietimo į kabinetą kroatas sutiko trumpai papasakojo apie savo kelią iki „Žalgirio“.

- Krepšinis mane traukė nuo pat mažens. Mano šalis ir buvusi Jugoslavija garsėjo puikiais žaidėjais. Mačiau kaip žaidžia Draženas Petrovičius, Vlade Divacas ar Toni Kukočius ir svajojau tapti tokio lygio žaidėju. Nors mano šeimoje nebuvo krepšininkų, žiūrėjau krepšinį kiekvieną dieną, o kai galėjau įmesti kamuolį į krepšį, pradėjau žaisti ir pats.

- Praėjusį sezoną pasukote į NBA. Kas paskatino žengti žingsnį už Atlanto?

- Sulaukus pilnametystės, norėdamas likti „Cibona“ klube turi pasirašyti ilgalaikį kontraktą. Neblogai pasirodžiau Eurolygoje, todėl Milvokio „Bucks“ komanda sutiko sumokėti didžiąją dalį išpirkos. Nusprendžiau pasinaudoti šia galimybe.

Nesitikėjau ten daug žaisti, bet NBA lyga yra kiekvieno krepšininko svajonė. Norėjau tiesiog išbandyti, kas tai yra, pamatyti, kokios yra mano galimybės. Būdamas jaunas, sužinojau, ką turiu tobulinti, kuriose srityse turiu dirbti, kad galėčiau sugrįžti į NBA. Turėjau trejų metų kontraktą su „Bucks“, tačiau per ilgai sėdėti ant suolelio nenorėjau, todėl nusprendžiau grįžti į Europą.

- Ko tikiesi „Žalgiryje“?

- Atvykstu su naujai atverstu lapu savo karjeroje, negalvodamas apie buvusį klubą. Kaune stengsiuosi padėti komandai kiek galėdamas. Nesitikiu žaisti tiek ilgai kaip Rusijoje. Jei treneris suteiks man 10-15 minučių, per jas atiduosiu visas savo jėgas ir padėsiu savo komandai.

- Ar trečiadienį matei „Žalgirio“ ir „Tau Ceramica“ rungtynes?

- Taip, nors buvau pavargęs po kelionės, stebėjau „Žalgirio“ rungtynes per televiziją. Tikėjausi, kad gerai sužaidusi pirmąjį kėlinį komanda pratęs sėkmingą žaidima ir vėliau. Tose rungtynėse buvo įdomu pamatyti daug pažįstamų veidų: Popas, Goranas, taip pat Zoranas Planiničius, Nevenas Spahija ar Mirza Teletovičius. Gaila, kad pirmieji du neiškovojo pergalės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją