S. Pippenas Maskvoje stebėjo vietos CSKA, kuriems atstovauja Ramūnas Šiškauskas, ir Vitorijos „TAU Ceramica“ su Simu Jasaičiu rungtynes Eurolygos turnyre.

Legendinis „Chicago Bulls“ puolėjas S. Pippenas dalyvavo renginiuose, skirtuose Aleksandrui Gomelskiui atminti, susitiko su jaunaisiais krepšininkais.

Pateikiame sutrumpintą jo interviu.

Prieš keletą savaičių laidoje "Inside NBA" sumalėte į miltus situaciją Čikagos "Bulls" komandoje. Kokį vaidmenį jums norėtųsi atlikti klube, gal trenerio?

- Iš tiesų norėčiau grįžti į krepšinio aikštelę ir išmėginti trenerio darbą. Nežinau, ar tai bus Čikagos, ar kita komanda, bet esu tikras, kad būtinai rasiu sau vietą krepšinio aikštelėje.

- Praėjusį sezoną sklandė gandų, kad į aikštelę grįšite kaip Majamio "Heat" arba Los Andželo "Lakers" žaidėjas. Kodėl negrįžote?

- "Lakers" varianto net nesvarsčiau, nes tai, mano manymu, viena prasčiausių NBA komandų. Akylai stebėjau "Heat" komandą, bet Dwyane'ui Wade'ui patyrus traumą, kuri sutrukdė jam pasirodyti per atkrintamąsias varžybas, nusprendžiau, kad gali apkarsti mano grįžimas.

- Kas šį sezoną jus labiausiai nustebino ir nuvylė?

- Abu variantai tinka "Heat" komandai. Tik pažiūrėkite, kaip žaidžia Dwyane'as Wade'as ir Shaquille'as O'Nealas... Prieš dvejus metus "Heat" tapus čempionais, visiems atrodė, kad komandoje liko rezervo. Bet Shaqas žaidžia vis prasčiau, o į kitas komandas priimama vis daugiau naujokų.

- Portlendo "Trail Blazers" žaidėte su Arvydu Saboniu. Kokius įspūdžius jums paliko bendravimas su šiuo labai populiariu žaidėju?

- Labai patiko žaisti su Sabu. Jis puikiai sugebėdavo perduoti kamuolį, mesti iš toli. Gaila, kad į NBA jis pateko gana vėlai - visai būčiau norėjęs pažaisti su juo karjeros pradžioje, geriausiais jo metais. Tais laikais su juo būtų buvę smagu ne tik drauge žaisti, bet ir susikauti su Lietuvos rinktine, vedama Sabo.

- Ar žinote, kas laimėjo paskutinę olimpiadą, pasaulio čempionatą ir Europos čempionatą?

- Mmmm... Ne.

- Ką reiškia būti gyva krepšinio legenda?

- Tai nuostabu. Kol žaidi, visai nesupranti, kurlink eini, bet kai baigi, patiri naujų įspūdžių. Malonu, kad turėjau tokią karjerą, dabar yra begalė gražių prisiminimų.

- Kas jums svarbiau - būti NBA čempionu ar olimpiniu čempionu?

- Žinoma, NBA čempionu. Šis titulas neatsiejamas nuo didelių išgyvenimų, ilgo kruopštaus darbo. Tai gyvenimas nuo sezono iki sezono, nuo pralaimėjimų iki pergalių. Olimpiniai medaliai taip pat ypatingi. JAV ilgą laiką siuntė žaisti tik studentus, o man teko garbė tapti vienu iš pirmųjų profesionalių sportininkų olimpinėse žaidynėse.