„Trečio kėlinio pradžia mus išmušė iš vėžių, niekaip negalėjo įmesti taškų. Tas kėlinys sužlugdė. Tapome pasimetusi komanda. Žaidėme prieš galingą priešininką, norintį laimėti pirmą vietą pogrupyje. Nebuvo šansų, kad jie mūsų neįvertins. Žaidėme ir Badalonoje, ir čia ne visos sudėties. „Joventut“ ir Ispanijoje triuškina kai kurias komandas, - kalbėjo R. Kuncaitis.

„Man labai nesmagu buvo stovėti ir žiūrėti tokį rezultatą, bet ši komanda yra kito lygio. Stokojame jėgos po krepšiu. Kol Masiulis buvo šviežas, pažaidė, paskui nebebuvo kam žaisti. Prieš 210 cm ūgio žaidėją 196 cm ūgio krepšininkas negali pažaisti“, - pralaimėjimo priežastis išsakė Šiaulių komandos strategas.

„Joventut“ treneris Aito Garcia Renesesas po mačo sakė, kad toks skirtumas neatspindi tikrojo komandų pajėgumo: „Tik šiandien toks rezultatas tarp komandų. Dabar komandų lygiai yra vienodi ir jei žaidi kietai, gali rungtyniauti su bet kuo. Visi susikaupę gali įveikti bet kokį varžovą“.

„Aš taip ir maniau, kad būsime sutriuškinti“, – po pralaimėjimo „BasketNews.lt“ žurnalistui pripažino naujasis „Šiaulių“ krepšininkas Virginijus Praškevičius.

Taip sakydamas V. Praškevičius nenorėjo nuvertinti savo naujųjų komandos draugų. Pats pernai žaidęs prieš Badalonos „Joventut“, jis žinojo, kokia tai pajėgi komanda.

„Mums turėjo velniškai sektis, teisėjai turėjo mus palaikyti, o varžovams labai nesisekti. Tik tokiu atveju būtume galėję kažko tikėtis, – kalbėjo V. Praškevičius. – Tačiau tai yra per stipri komanda su labai geru treneriu. Jie visada laikosi drausmės. Prieš rungtynes sakiau treneriams, kad neverta tikėtis, jog ispanai atsipalaiduos, nes jie visada žaidžia drausmingai“.

V. Praškevičius, pernai pats žaidęs Ispanijos lygoje, tikino, kad žaisti prieš „Joventut“ yra sunku bet kuriai komandai.

„Teko pernai žaisti prieš Badalonos komandą ir tai yra labai kibiai besiginanti ekipa. Vos varžovai nepataiko, jie greitai pereina į puolimą ir pelno taškus. Taip varžovai nuleidžia rankas“, – analizavo V. Praškevičius.