Pirmajame mače išvykoje Šiaulių klubas taip pat nesugebėjo pasipriešinti varžovams - 65:90.

Pralaimėjusiems šiauliečiams gerų žinių neatsiuntė ir likę varžovai. Kitame A grupės mače Sarajevo "Bosna" (Bosnija ir Hercegovina) namuose 91:76 parklupdė Berlyno ALBA (Vokietija) ir išplėšė kelialapį į kitą varžybų etapą, o Lietuvos komandą nustūmė į ketvirtą poziciją.

Trys komandos - "Bosna", ALBA ir "Šiauliai" - turi po keturias pergales, bet dėl geresnio tarpusavio taškų santykio "Šiauliai" liko ketvirti, o ALBA baigė pasirodymą turnyre. Į kitą etapą pateko po tris pirmąsias vietas grupėse užėmusias komandas ir penkios geriausios ketvirtosiose pozicijose likusios ekipos. "Šiauliai" dar pretendavo tapti viena jų, tačiau vėlyvą antradienio vakarą net nesibaigus visiems turnyro mačams tapo aišku, kad yra bent penkios ekipos pasiekusios geresnius rezultatus nei mūsų šalies komanda.

Paskutiniame, nieko nelėmusiame A grupės susitikime Ankaros "Turk Telekom" namie 92:73 nugalėjo pergalės džiaugsmo taip ir nepatyrusius Guildfordo "Heat" (Anglija) krepšininkus.

Šiaulių komandoje, kuriai antradienį padėti negalėjo kirkšnies limfmazgių uždegimą besigydantis vidurio puolėjas Saulius Kuzminskas bei varžyboms dar neregistruotas aukštaūgis Virginijus Praškevičius, 13 taškų pelnė Antonio Grantas.

Marius Prekevičius surinko 8, Donatas Zavackas ir Artūras Masiulis (7 atkovoti kamuoliai) - po 6.

"Joventut" klube rezultatyviausiai žaidė Vokietijos rinktinės nariai. Įžaidėjas Demondas Malletas įmetė 22, o vidurio puolėjas Janas-Hendrikas Jagla (13 atk. kam.) - 20 taškų.

"Šiaulių" krepšininkai su varžovais lygiai kovojo tik pirmojo kėlinio metu. Vėliau varžovai spurtavo ir ėmė tolti, o trečiajame ketvirtyje šiauliečiams leidę "sukrapšyti" vos tris taškus Badalonos žaidėjai ėmėsi triuškinti Lietuvos komandą.

Rungtynės

Mačą sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai, po 4 Gedimino Maceinos taškų iš eilės pirmavę 4:0. M. Prekevičius dukart tiksliai atakavo iš toli ir padidino "Šiaulių" persvarą iki 5 taškų (12:7). Tačiau greitai įsibėgėjęs žaidimas sulėtėjo - abi komandos ėmė skirti daugiau dėmesio gynybai.

Lėtesnis krepšinis buvo parankesnis svečiams. Jie ėmė mažinti skirtumą, kol galiausiai persvėrė rezultatą (16:14). Vis dėlto A. Grantas sudėtingu metimu baigiantis pirmajam ketvirčiui išvedė šiauliečius į priekį (17:16).

Antrojo kėlinio pradžioje "Joventut" pelnė 6 taškus be atsako ir ėmė tolti (22:17). Tačiau Jose Olivero pataikė iš toli, o vėliau tritaškį įmetęs ir dar pražangą uždirbęs D. Zavackas vienos atakos metu pelnė 4 taškus ir išlygino rezultatą (24:24).

Badalonos krepšininkai atsakė dviem greitais tolimais metimais, bet kovingi šiauliečiai vėl pasivijo oponentus (30:30). Bet dar vienas "Joventut" bandymas atitrūkti buvo daug sėkmingesnis - laimėję atkarpą 12:2 ispanų klubo krepšininkai susikrovė 10 taškų persvarą (42:32).

Baigiantis kėliniui D. Zavackas sušvelnino skirtumą, bet kitame aikštės gale "Šiaulių" žaidėjai paskutinėmis sekundėmis pražiopsojo Rudy Fernandezą, kuris komandos draugo iš užribio išmestą ir net žemės nelietusį kamuolį įgrūdo į krepšį ir išsaugojo "Joventut" 10 taškų pranašumą (44:34).

Trečiasis kėlinys virto aikštės šeimininkų košmaru. Ketvirčio pradžioje vienintelis "Šiaulių" vidurio puolėjas A. Masiulis buvo nubaustas ketvirtąja pražanga, o varžovai toliau nenumaldomai tolo. "Joventut" surinko 9 "sausus" taškus, o skirtumas pasiekė 19-os ribą (34:53).

Iki ketvirčio pabaigos likus žaisti 1 min. 30 sek. Šiaulių ekipos žaidėjai vis dar buvo nepelnę nė taško ir artėjo prie kraupaus antirekordo. Tuo metu "Joventut" nematė didelių kliūčių puolant ir jų persvara pasiekė 29 taškus (63:34).

"Šiaulių" taškų "badą" taikliais baudos metimais pagaliau nutraukė A. Grantas, tačiau Lietuvos klubo sirgaliams tai buvo maža paguoda - Baladonos ekipa kėlinį laimėjo net 21:3 (65:37).

Paskutinio ketvirčio pradžioje "Joventut" persvara išaugo iki 32 taškų (71:39) ir dėl rungtynių baigties nebeliko jokių abejonių. Ispanijos komanda per likusį laiką dar labiau padidino skirtumą ir sutriuškino šiauliečius 89:51.

Statistika

"Šiauliai": Antonio Grantas 13 taškų (0/3 trit., 4/6 dvit., 5/6 baudų), Marius Prekevičius 8 (2/5 trit., 1/3 dvit.), Donatas Zavackas (2/9 metimų) ir Artūras Masiulis (2/8 metimų; 7 atk. kam.) po 6, Tomas Rinkevičius 5, Jose Olivero ir Gediminas Maceina po 4, Mantas Ruikis 3, Aurimas Kieža 2.

"Joventut": Demondas Malletas 22 (4/9 trit., 5/5 dvit.), Janas-Hendrikas Jagla 20 (13 atk. kam.), Euardo Hernandezas-Soseca 12, Rudy Fernandezas 10, Lubošas Bartonas 8, Jerome'as Moiso ir Pau Ribasas po 6, Ferranas Lavina 5.

Galutinė A grupės turnyro lentelė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmestų ir praleistų taškų santykis)

1. Joventut      9  1 +238  
2. Turk Telekom  9  1  +89  
3. Bosna         4  6  -20
4. Šiauliai      4  6  -45  
5. ALBA          4  6  -25   
6. Heat          0  10 -237 
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją