Pirmąjį tarpusavio mačą namuose 90:65 laimėjusiai Badalonos „Joventut“ ekipai šios rungtynės nieko nelemia, nes ji jau seniai užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose. Vis dėlto atsipalaidavimo iš svečių nereikia laukti, nes jiems pergalė išsaugotų pirmąją vietą grupėje ir silpnesnį varžovą kitame etape.

Tuo tarpu „Šiaulių“ užduotį laimėti bet kokia kaina apsunkino traumos. „Kirkšnį susižeidęs Saulius Kuzminskas tikriausiai praleis runtgynes. Pirmadienį nesportavo traumuoti Donatas Zavackas ir Marius Prekevičius, bet viliuosi, kad jie galės mums padėti", - klubo svetainei sakė „Šiaulių“ treneris Robertas Kuncaitis.

„Šiaulių“ strategas pripažino, kad varžovas - beveik neturintis silpnų vietų. „Atidžiai reikės prižiūrėti visus, nes tai tokio lygio žaidėjai, kad bet kuris gali traukti į priekį komandą, - sakė treneris. - Negalėsime susitelkti ties kuriuo nors vienu, todėl teks pasiaukojančiai kautis gynyboje visai komandai“.

Antradienį šiauliečiams dar negalės padėti puolėjas Virginijus Praškevičius, kuris nėra registruotas ULEB taurės turnyre. Kontrakto sąlygas su aukštaūgiu aptaręs, bet sutarties dar nepasirašęs klubas pateikė paraiškas įregistruoti šį krepšininką Lietuvos ir Baltijos lygose. Planuojama, kad treniruotis su komanda pradėjęs V. Praškevičius aikštėje pasirodys vasario pradžioje.

Keturias pergales iškovojusi „Šiaulių“ ekipa gali į kitą etapą patekti ir nelaimėjusi paskutinio mačo. Šiauliečiams būtų paranku, jei Sarajevo „Bosna“ (Bosnija ir Hercegovina) namuose 6-14 taškų skirtumu parklupdytų Berlyno ALBA (Vokietija). Tada visos trys komandos turėtų po keturias pergales, bet dėl geresnio tarpusavio taškų santykio „Šiauliai“ išliktų treti.

Jei „Šiauliams“ nepavyks įveikti ispanų, o Sarajeve laimės ALBA, vokiečiai su 5 pergalėmis pakils į trečiąją vietą, o šiauliečiai liks ketvirti. Jei Berlyne 124:141 po keturių pratęsimų pralaimėjusi „Bosna“ namuose laimės 15 taškų ar daugiau, trečioji vieta atiteks Sarajevo klubui, o „Šiauliai“ liks ketvirti.

Tiesa, ir nepalankiai susiklosčius situacijai grupėje „Šiauliai“ gali patekti į kitą etapą. Pagal turnyro nustatus, į šešioliktfinalį patenka pirmos trys kiekvienos iš devynių grupių komandos bei penkios geriausios ketvirtąsias vietas užėmusios ekipos. Ar žemiau ketvirtosios vietos nusmukti nebegalintys „Šiauliai“ patektų tarp laimingųjų, paaiškės vėlų vakarą, kai baigsis visos paskutinio turo dvikovos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją