23 metų 203 cm ūgio puolėjas tapo rezultatyviausiu Lietuvos krepšininkus per visą NBA istoriją. L. Kleiza aplenkė Šarūną Marčiulionį ir Žydrūną Ilgauską, kurie per vienerias NBA rungtynes yra pelnę po 35 taškus. "Cleveland Cavaliers" vidurio puolėjui Ž. Ilgauskui tai yra pavykę padaryti du kartus.

Kaip jau skelbėme, "Nuggets" iškovojo pergalę 120:109. 42 min. žaidęs L. Kleiza pataikė 9 dvitaškius iš 13, 4 tritaškius iš 8, 11 baudos metimų iš 14 ir atkovojo 9 kamuolius. Starto penkete rungtynes pradėjęs lietuvis per antrąjį kėlinį pelnė net 20 taškų, o po trijų kėlinių savo sąskaitoje turėjo 36 taškus.

Trečią sezoną NBA žaidžiantis L. Kleiza ankstesnį savo rezultatyvumo rekordą buvo pasiekęs praėjusių metų kovo 15 dieną per rungtynes su "Los Angeles Lakers". Tada jis surinko 29 taškus. Šio sezono lietuvio rezultatyvumo rekordas buvo 23 taškai.

"Surinkau 41 tašką aukščiausio lygio varžybose. Neabejotinai tai buvo ypatingas vakaras. Jį atsiminsiu visą gyvenimą, - po rungtynių su "Jazz" žurnalistams teigė L. Kleiza. - Jau po dviejų kėlinių, kai buvau surinkęs 27 taškus, supratau, kad man šios rungtynės bus ypatingos".

"Jam pavyko keletą kartų lengvai pelnyti taškus, o kai taip atsitinka, krepšys atrodo didesnis, - sakė L. Kleizos komandos draugas Allenas Iversonas. - Jo pasirodymas buvo puikus. Tikiuosi jis ir toliau taip žais".

"Kleiza perėmė didelę dalį naštos iš manęs ir A. Iversono", - sakė vienas iš "Nuggets" lyderių Carmelo Anthony.

"Jokiu būdu negalėjau numanyti, kad L. Kleiza pelnys 41 tašką", - teigė "Nuggets" vyriausiasis treneris George'as Karlas.

"Didžiausią dėmesį buvome sutelkę A. Iversonui ir C. Anthony, - sakė "Jazz" vidurio puolėjas turkas Mehmetas Okuras. - Tačiau staiga lyderio vaidmens ėmėsi L. Kleiza ir užmėtė mus".

Paskutinysis "Nuggets" žaidėjas, išskyrus C. Anthony ir A. Iversoną, kuriam per rungtynes pavyko pelnyti 40 taškų, buvo Nickas Van Exelis. Tai jam pavyko padaryti 2001 metų lapkričio 1 dieną per mačą su "Milwaukee Bucks".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją