Per nelemtąsias varžybas įnirtingai dėl kamuolio kovojęs 25-erių klaipėdietis neišlaikė pusiausvyros ir griuvo ant žemės. Atsistojęs nuo grindų jis dar šlubuodamas bėgo gintis.

„Nelabai pamenu, gal kuris iš žaidėjų mane ir stumtelėjo. Maniau, kad nieko rimto, gal tik truputį timptelėjau čiurnos sausgysles, ir tiek. O vėliau pradėjo gelti išorinę kojos pusę, pats nebegalėjau paeiti ir supratau, kad kažkas ne taip“, – pasakojo T. Delininkaitis.

Neišleidžia į gimtinę

Iškart po šio nelaimingo atsitikimo krepšininkas planavo grįžti į Lietuvą ir traumą gydytis gimtojoje Klaipėdoje, tačiau Ukrainos klubo vadovai tokį sprendimą užprotestavo.

„Mane norėjo apžiūrėti Lietuvos krepšinio rinktinės daktarai. Leisti važiuoti namo prašė ir Lietuvos krepšinio federacijos vadovai, tačiau tai buvo tik bergždžias laiko gaišimas. Ukrainos klubo vadovai sako, kad rūpinsis manimi ir neva sudarys daug geresnes sąlygas nei Lietuvoje“, – neslėpdamas apmaudo kalbėjo sportininkas.

T. Delininkaičiui kasdien atliekamos įvairios medicininės procedūros, pirštą gipse rekomenduojama laikyti maždaug tris savaites.

„Man kelia nerimą Ukrainos gydytojai, jie daro spaudimą, įkalbinėja greičiau pradėti sportuoti, nes vasario 8-9 dienomis vyks Ukrainos taurės varžybos. Aš asmeniškai neskubėsiu žengti į aikštę, kol nepajusiu, kad tam esu visiškai pasirengęs. Jei skubėsi, tuomet padarinius gali pajusti ir vėliau“, – įsitikinęs T. Delininkaitis.

Stebi draugų treniruotes

Krepšininkas atviravo nenustygstantis vietoje ir kaskart su ramentais žingsniuojantis stebėti komandos draugų treniruočių. „Ir taip šioje šalyje nėra ką veikti, o jei dar sėdėčiau namuose, tuomet visai smegenėlės susisuktų. Stengiuosi daugiau pokštauti, kad tik nekryptų mintys apie traumą“, – be užuolankų kalbėjo pašnekovas.

T. Delininkaitis karjerą pradėjo 2001 metais Klaipėdos „Neptūno“ klube, 2003-iaisiais perėjo į sostinės „Lietuvos rytą“. 2006 metais su Lietuvos rinktine dalyvavo pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje.

Su Ukrainos komanda Mariupolio „Azovmaš“, kurį treniruoja lietuvis Rimas Girskis, praėjusią vasarą gynėjas pasirašė dvejų metų kontraktą.

T. Delininkaitis ULEB taurės turnyro rungtynėse buvo vienas Ukrainos komandos lyderių. Vidutiniškai per rungtynes jis pelnydavo beveik po 13 taškų, atlikdavo beveik po 2 rezultatyvius perdavimus ir atkovodavo po 2,3 kamuolio.