Vietą kitame Eurolygos etape užsitikrinęs Kauno „Žalgiris“ (7 pergalės/4 pralaimėjimai) tęsia kovą dėl geresnių pozicijų prieš TOP-16 varžybas. Tokią pačią užduotį turi ir Maskvos CSKA krepšininkai (9/2).

Ramūnas Šiškauskas ir kiti armiečiai į Kauną užsakytu reisu atvyko tik trečiadienį vakare, pavakarieniavo ir nuėjo ilsėtis. Vienintelę treniruotę prieš rungtynes jie numatė surengti ketvirtadienio rytą.

Pirmąsias rungtynes Maskvoje Eurolygos favoritams „Žalgiris“ pralaimėjo labai apmaudžiai (70:78), kelis kartus neleistinai suklydęs rungtynių pabaigoje.

„Maskvoje mes žaidėme gerai, bet prieš tokias komandas to neužtenka. Jei norime laimėti, privalome žaisti idealiai, o varžovai – neperšokti savo galimybių. Šįkart mus palaikys savi sirgaliai, halėje visada būname labiau užsivedę. Norėtųsi pratęsti tą seriją“, – dienraščiui kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga.

Lietuvos čempionai, jei neįskaitysime apmaudaus pralaimėjimo „Šiauliams“, dvikovą su CSKA pasitinka išties pakilios nuotaikos.

„Žalgiris“ Eurolygoje laimėjo penkis kartus iš eilės ir dar nė sykio nesuklupo Kauno sporto halėje.

CSKA krepšininkų nuotaikos – kitokios. Praėjusią savaitę Rusijos ekipa svečiuose 67:71 nusileido Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija), ir taip nutrūko jos septynių pergalių Eurolygoje serija.

„Jie Pirėjuje nežaidė blogai, tiesiog tą vakarą geriau sekėsi kitam Eurolygos favoritui. Tas pralaimėjimas nieko nekeičia – CSKA išlieka vienu stipriausių Europos klubų“, – pažymėjo „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Ekipos turi nuostolių

Abi komandos Kauno halėje į aikštę išbėgs ne stipriausių sudėčių. „Žalgirio“ treneriai dar tikisi, kad iki rungtynių pavyks ant kojų pastatyti Michaelą Bradley, nors tokia galimybė ir menka. Smulkių traumų pastarąjį mėnesį kamuojamas amerikietis per treniruotę pasitempė blauzdos raumenį ir kelias dienas negalėjo sportuoti visa jėga.

CSKA nuostoliai – gerokai rimtesni. Pirmose trejose Eurolygos rungtynėse aiškiu maskviečių lyderiu buvęs Matjažas Smodišas (17,3 taško) susilaužė pėdą ir reabilitaciją tęs iki vasaros.

Sezonas jau baigėsi ir vidurio puolėjui Aleksejui Savrasenkai. Dėl peties traumos rusas artimiausiu metu gulsis ant operacinio stalo ir galvos nebent apie Pekino olimpines žaidynes.

A. Savrasenkos netektis, „Žalgirio“ stratego R.Grigo nuomone, CSKA ekipai nėra labai skausminga. „Jo trauma atrišo rankas Davidui Andersenui – jis yra universalesnis krepšininkas ir dar pavojingesnis už rusą“, – aiškino R. Grigas.

Traukia didysis penketas

Lyg patvirtindamas R. Grigo žodžius, keliose pastarosiose rungtynėse D. Andersenas buvo nesulaikomas ir jau tapo rezultatyviausiu CSKA žaidėju – 14,7 taško.

„CSKA gretose neįmanoma išskirti kurio vieno žaidėjo. Mano manymu, pavojingiausi yra penki – Andersenas, Šiškauskas, Papaloukas, Langdonas ir Holdenas. Net sustabdžius vieną ar kelis iš jų, bet kada gali iššauti kitas. Todėl turime gintis sutelktai ir vieningai“, – įsitikinęs D. Šalenga.

Jo paminėtas penketas iš tikro renka 68 proc. CSKA taškų, o likusius dažniausiai prideda Marcusas Goree (8,8 taško), Nikos Zisis (6,9) bei jaunieji Rusijos talentai.

Tačiau, įsitikinęs D. Šalenga, svarbiausia Italijos krepšinio profesoriaus Ettore Messinos kariuomenės savybė – kantrybė: „Jie niekada nepuola į paniką, net atsilikdami 10-15 taškų. Norėdami jiems įkasti, turėsime būti tokie pat ramūs ir kantrūs“.