Šiuo metu Vilniaus prokurorai atlieka ikiteisminį tyrimą, kurio išvados turėtų paaiškėti artimiausiu metu.

Apie susiklosčiusią padėtį "Sportas.lt" žurnalistui sutiko papasakoti Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

M. Balčiūnas teigė, jog teismas išaiškins, ar A. Paviloniui priklauso kompensacija: "Čia yra likvidatoriaus reikalas ir mes to nekontroliuojame. Jeigu kažkas su piniginiais reikalais buvo atlikta ne taip, tai likvidatorius už tai ir turės atsakyti. Lauksime teismo sprendimo. Jokio konflikto nėra. Tai darbiniai santykiai. Teismas išaiškins, ar pateikti faktai pagrįsti. Jei tai pasiteisins, fondas privalės išmokėti kompensaciją".

Paklaustas, kodėl vis dar tęsiasi nesutarimai tarp LKF ir A. Pavilonio, M. Balčiūnas pabrėžė, jog viskas, kas nutiko tarp abiejų pusių, buvo išpūsta žurnalistų.

"Kovą tarp federacijos ir Pavilonio kuria žurnalistai. Jokių nesutarimų nėra. Kuriami tam tikri profiliai, kad atstatyti tokią darbo struktūrą, kuri nusistovėjusi visoje Europoje.

Kiekviena federacija atsako už savo rinktines. Nepriklausomybės pradžioje buvo naudinga naudoti ankstesnę struktūrą, o dabar ji visiškai nepasiteisina. Intrigą kuria žurnalistai ir tuo esu įsitikinęs šimtu procentų. Visi tai mato. Vyksta normalūs LKF raidos veiksmai. Federacija dirba labai produktyviai, o tokie spaudos triukai tikrai nepalengvina atliekamo darbo".

Priminsime, jog A. Pavilonis neseniai buvo išrinktas Lietuvos rankinio federacijos Vykdomojo komiteto nariu ir nuo šiol rūpinasi vyrų bei moterų rinktinių vadybos strategija, rėmėjų paieška.