Kelialapį į kitą etapą Vilniaus komandai garantavo kiek vėliau pasibaigęs mačas Zagrebe (Kroatija) tarp vietos "Cibona" ir Salonikų "Aris" komandų, kurį aikštės šeimininkai pralaimėjo 76:83. Po šių rungtynių "Lietuvos rytas" net pralaimėjęs likusias 4 reguliaraus sezono dvikovas nebenukris žemiau 5-osios B grupės pozicijos.

Triuškinantis rezultatas vilniečiams taip pat leido įgyti minimaliai geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį prieš iki tol pirmavusią Malagos "Unicaja" (Ispanija) komandą ir pakilti į grupės lyderio poziciją.

Pirmąjį mačą išvykoje "Lietuvos rytas" taip pat laimėjo rezultatu 83:77.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Matthew Nielsenas, per 18 su puse minutės pelnęs 20 taškų. Marijonas Petravičius surinko 14 taškų ir atkovojo 7 atšokusius kamuolius, o Mindaugas Lukauskis ir Chuckas Eidsonas prie pergalės prisidėjo po 11 taškų.

"Sarthe Basket" ekipoje išsiskyrė tik atitinkamai 11 bei 10 taškų įmetę Ravivas Limonadas bei Philas Ricci.

Visus 10 susitikimų pralaimėję Le Mano krepšininkai palaidojo viltis patekti tarp 16 geriausių turnyro komandų.

Kitas susitikimas "Lietuvos ryto" krepšininkų laukia sausio 9 dieną Salonikuose, kur jie susitiks su vietos "Aris" (Graikija) ekipa. Pirmajame mače namuose Lietuvos komanda 77:70 palaužė Graikijos ekipą, kurioje žaidžia lietuvis Simonas Serapinas.

Rungtynės

Pirmieji ketvirtadienio susitikime savo taškų kraitį atidarė "Lietuvos ryto" krepšininkai - Marijonas Petravičius pelnė du taškus su pražanga ir realizavo baudos metimą (3:0). Varžovai greitai atkuto ir surinkę 4 taškus be atsako persvėrė rezultatą savo naudai (4:3).

Iniciatyvos ėmesis Matthew Nielsenas neleido varžovams ilgai pirmauti ir po jo 4 taškų priekyje vėl buvo Vilniaus ekipa (7:6).

Vis dėlto įtampa mače truko neilgai. "Lietuvos rytas" spurtavo 10:1 ir pasiekęs dviženklį pranašumą (17:7) privertė varžovus prašyti pertraukėlės. Tačiau ir po jos sėkmingiau žaidė Lietuvos komanda, iki ketvirčio pabaigos dar labiau padidinusi atotrūkį (23:10).

Antrajame kėlinyje prasidėjo Prancūzijos komandos triuškinimas. Vilniečiai iškart pelnė 5 taškus be atsako (28:10), o varžovų atakos dažniausiai strigo kibioje "Lietuvos ryto" gynyboje.

Įpusėjus ketvirčiui įsismagino Mindaugas Lukauskis. Gynėjas vieną po kito pasiuntė tris tolimus metimus į svečių krepšį ir skirtumas tarp ekipų tapo triuškinamas (41:18). "Sarthe Basket" krepšininkai sugebėjo kiek sumažinti atotrūkį (24:43), tačiau paskutinėmis kėlinio minutėmis "Lietuvos ryto" žaidėjai greitomis atakomis padidino savo persvarą iki 22 taškų (48:26).

Po didžiosios pertraukos Le Mano komandos krepšininkai dar bandė sugrąžinti intrigą į rungtynes - po 4 "sausų" jų taškų skirtumas aptirpo iki 18 taškų (30:48).

Vis dėlto "Lietuvos ryto" žaidėjai buvo pranašesni visa galva ir dar viena jų atakų lavina laidojo bet kokias oponentų viltis. Hollisas Price'as ir M. Nielsenas pataikė po tritaškį, vėliau pastarasis sėkmingai atakavo iš po krepšio, Chuckas Eidsonas krovė iš viršaus, aikštėje tik pasirodęs Martynas Gecevičius taip pat taikliai atakavo iš toli, o vilniečių spurtą 15:4 dar vienu dėjimu užbaigė tas pats C. Eidsonas (63:34).

Tačiau M. Nielsenui ir to buvo maža. Įsibėgėjęs australas trečiojo ketvirčio pabaigą pavertė solo benefisu - puolėjas pelnė 9 taškus iš eilės (72:35) ir visiškai nokautavo palūžusius priešininkus.

Paskutinis kėlinys komandoms tebuvo formalumas. Prancūzijos komandos žaidėjai jį sugebėjo pradėti 7 taškais be atsako (42:72), tačiau po "Lietuvos ryto" stratego Aleksandro Trifunovičiaus paprašytos minutės pertraukėlės viskas vėl stojo į savo vietas.

Vilniečiai laimėjo dar vieną atkarpą rezultatu 11:2 (83:44) ir tik susitikimo pabaigoje "Sarthe Basket" žaidėjams pavyko vėl šiek tiek priartėti. "Lietuvos rytas" iškovojo įtikinančią pergalę 85:50 ir pratęsė sėkmingą žygį į kitą varžybų etapą.

Statistika

"Lietuvos rytas": Matthew Nielsenas 20 taškų (1/2 trit., 7/9 dvit., 3/4 baudų), Marijonas Petravičius 14 (5/7 dvit., 4/5 baudų; 7 atk. kam.), Chuckas Eidsonas (1/3 trit., 4/5 dvit.; 5 rez. perd., 4 per. kam.) ir Mindaugas Lukauskis (3/3 trit., 1/4 dvit., 3 per. kam.) po 11, Joao Paolo Batista 9, Martynas Gecevičius ir Hollisas Price'as (5 rez. perd.) po 6, Artūras Jomantas 4 (7 atk. kam.), Michailas Anisimovas ir Kenanas Bajramovičius (10 atk. kam.) po 2.

Jaredas Jordanas (13:31 min.) ir Andrius Šležas (6:02 min.) taškų nepelnė.

"Sarthe Basket": Ravivas Limonadas 11 (0/1 trit., 4/13 dvit., 3/4 baudų), Philas Ricci 10 (6 atk. kam., 5 kld.), Luka Bogdanovičius 9, Samas Clancy 7 (8 atk. kam.), Alainas Koffi 5, Antoine'as Diot ir Yannickas Bokolo po 4.

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 25/39 (64 proc.) - "Sarthe Basket" 20/54 (37 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 9/23 (39 proc.) - "Sarthe Basket" 1/11 (9 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 8/10 (80 proc.) - "Sarthe Basket" 7/15 (47 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 42 - "Sarthe Basket" 33

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 18 - "Sarthe Basket" 6

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 16 - "Sarthe Basket" 8

Klaidos: "Lietuvos rytas" 18 - "Sarthe Basket" 17

Blokuoti metimai: "Lietuvos rytas" 7 - "Sarthe Basket" 2.

Komentarai

Po rungtynių "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius pareiškė nesąs Kalėdų Senelis, todėl dovanų nedalina.

"Turėčiau būti patenkintas šia pergale – "Sarthe Basket" krepšininkai atvyko be jokio spaudimo ir kelias dienas kartojau žaidėjams, kad tokios komandos gali žaisti virš savo galimybių ribos, todėl privalėjome kontroliuoti padėtį nuo rungtynių pradžios.

Gerai sužaidėme pirmą ir trečią kėlinukus. Tai nulėmė rungtynių pabaigą. Nesu visiškai patenkintas prarastų kamuolių skaičiumi, tačiau gynyba viską atpirko. Dominavome po krepšiu, be to, neperkrovėme nei vieno žaidėjo, todėl šiandien visi galėjo sužaisti. Jokios kaltės dėl sugadintos nuotaikos prancūzams nejaučiu, nes aš ne Kalėdų Senelis", - šmaikštavo A. Trifunovičius.

"Sarthe Basket" komandos vyriausiasis treneris Vincent'as Collet neslėpė nusivylimo susitikimo baigtimi.

"Esu labai nusivylęs, kad nepasipriešinome šios dienos rungtynėse. "Lietuvos rytas" nuo pat Eurolygos pradžios man paliko labai gerą įspūdį. Namie mes su vilniečiais kovėmės daug geriau, tačiau čia mums šito nepavyko ir dėl to labai gaila.

Manau, kad "Lietuvos rytas" yra labai gera, kylanti Eurolygos komanda ir manau, kad vilniečiai gali patekti į ketvirtfinalį. Apskritai "Lietuvos rytas" yra viena geriausiai komandinį krepšinį žaidžiančių komandų ir būtų neteisinga, jeigu kitą sezoną vilniečiai turėtų žaisti ULEB taurės turnyre".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją