Daugiau nei trys kandidatai

"Šiuo metu ieškome, kas galėtų pakeisti Rimą. Kandidatų treniruoti "Sakalus" yra daugiau nei trys, kaip rašo spauda, o vienas iš jų – Alfredas Vainauskas", - "Sportas.lt" žurnalistui patvirtino klubo valdybos pirmininkas Vytautas Kiaušas.

Laikinai komandai vadovaus dešimtą sezoną ekipoje rungtyniaujantis 35 metų krepšininkas Erikas Kučiauskas.

Rezultatai geri

"Sakalai" SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurėje, iškovoję 5 pergales ir patyrę 7 pralaimėjimus, žengia aštuntojoje turnyro lentelės pozicijoje.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) sostinės komandos padėtis šiek tiek geresnė. Per 9 mačus ji iškovojo 4 pergales ir patyrė 5 pralaimėjimus bei užima 5 vietą tarp 10 ekipų.

Paklaustas kaip vertina "Sakalų" pasirodymą SEB BBL ir LKL čempionatuose, V.Kiaušas džiaugėsi rezultatais ir pridūrė, jog tai dar ne viskas, ką šį sezoną sugebėjo parodyti Vilniaus krepšininkai.

"Komanda nuo pat abiejų čempionatų pradžios žaidė nepilnos sudėties. Linas Lekavičius dėl plyšusio dvigalvio kojos raumens negalėjo žasiti apie 2 mėnesius, Mindaugas Reminas dėl peties spazmų ant suolo praleido didžiąją laiko dalį. Prieš nepilną menesį netekome ir Arno Labucko, kuriam skilo šonkaulis. Buvo ir daugiau smulkesnių traumų, kurios neleido mums žaisti pilna jėga. Nepaisant visko, su tokia sudėtimi mes nuveikėme išties nemažai, - sakė V.Kiauškas.

K.Webbas nenustebino

Prie pat šventes "Sakalai" nusprendė atsisakyti 23 metų 180 cm ūgio įžaidėjo Kendallo Webbo, kuris nepateisino klubo vadovų lūkesčių: "Nors įsigydami Kendellą mes iš jo tikėjomes solidesnio bei aštresnio žaidimo, tačiau per mėnesį pamatėme, jog jis nėra geresnis už šioje pozicijoje rungtyniaujančius lietuvius, todėl susėdę prie stalo nusprendėme draugiškai išsiskirti", - aiškino V.Kiaušas.

SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) pirmenybėse jis spėjo sužaisti devynerias rungtynes per kurias vidutiniškai pelnydavo po 8,6 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvos čempionate K.Webbo statistika buvo šiek tiek geresnė. Per ketverias rungtynes jis vidutiniškai pelnė po 9,8 taško, atkovodavo po 3,5 kamuolio ir atlikdavo po 3,5 rezultatyvaus perdavimo.