Nuo šiol visus organizacinius klausimus spręs specialiai įkurta LKF darbo grupė, kurios vadovu paskirtas dabartinis LKF prezidentas Vladas Garastas.

Apie sutarties nutraukimą bei Lietuvos krepšiniui atliktus darbus A. Pavilonis sutiko mintimis pasidalinti su portalo "Sportas.lt" žurnalistu.

- Kaip vertinate LKF sprendimą nutraukti su jumis sutartį?

- Su federacija nebuvo jokios sutarties, tad nebuvo, ką ir nutraukti. Buvau paskirtas eiti programos koordinatoriaus pareigas ir jas iki šiol vykdžiau, tačiau LKF vykdomojo komiteto posėdžio dalyviai nusprendė, jog man laikas išeiti bei nutraukti pradėtą 2011 metų Europos krepšinio čempionato pasirengimo planą.

- Ar toks federacijos žingsnis jums buvo netikėtas?

- Anksčiau ar vėliau taip turėjo nutikti. Išsiskyrė mūsų požiūriai į veiklą ir principus – aš dirbau viena linkme, federacija – kita. Nebuvo vieningos komandos, kuri lyg vienas kumštis turėjo dirbti išvien. Iš jų pusės nebuvo reikiamo bendradarbiavimo, nebuvo net jokio finansavimo. Sunkus abipusis supratimas iššaukė tokį nuosprendį. Per šį laikotarpį buvo visko - ir gero, ir blogo.

- Kokius pagrindinius darbus pavyko nuveikti per jūsų vadovavimo laikotarpį?

- Pagrindinis darbo vaisius – teisė surengti 2011 metų Europos krepšinio pirmenybes Lietuvoje. Reikėjo įdėti daug pastangų, jog šią galimybę įgyvendytumėme. Gavus ją, prasidėjo ilgas bendradarbiavimo ciklas su Šiaulių, Klaipėdos, Panevėžio bei Kauno miesto savivaldybėmis dėl naujų arenų statybų. Organizavome seminarus su serbais bei susitikimus su ispanais. Po pokalbių su aukštais šių šalių krepšinio federacijų atstovais pasisėmėme neįkainojamos patirties organizacinėje sferoje. Daug naudos davė pokalbiai Senojo žemyno pirmenybėse su reklamos įmonių atstovais. Visa tai palengvino mūsų darbą.

- Tapote visiškai nebereikalingas šalies krepšiniui. Kokia veikla užsiimate šiuo metu?

- Nuo krepšinio niekada neatitolsiu. Nors ir nedirbsiu tiesioginio darbo, tačiau stengsiuosi palaikyti artimus santykius su šia sporto šaka. Šiuo metu esu vienos privačios komercinės įmonės direktorius.