Lietuvos krepšinio rinktinės ir Maskvos CSKA (Rusija) žaidėją R. Šiškauską apdovanojo prezidentas Valdas Adamkus.

Šalies vadovas sakė, kad 2007-ųjų metų sporto laimėjimai leidžia tikėtis, jog Lietuvos sportininkai kitais metais Pekine vyksiančiose olimpinėse žaidynėse bus pajėgūs kovoti dėl pergalių ir garsins Lietuvos vardą.

R. Šiškauskas po apdovanojimo padėkojo už jį balsavusiems sporto gerbėjams ir CSKA klubo prezidentui Sergejui Kuščenkai už suteiktą galimybę atvykti į apdovanojimo iškilmes.

29 metų R. Šiškauskas, šiemet su Atėnų "Panathinaikos" (Graikija) komanda laimėjęs Eurolygos varžybas, o su šalies rinktine - Europos čempionato bronzą, LTOK, loterijų firmos "Olifėja" ir dienraščio "Lietuvos rytas" surengtuose rinkimuose surinko 10289 taškus.

Antras liko dukart olimpinis ir dukart pasaulio disko metimo čempionas Virgilijus Alekna, kuris šių metų pasaulio čempionate buvo ketvirtas. Jo sąskaitoje - 9675 taškai.

Trečioji vieta atiteko imtynininkui Mindaugui Ežerskiui. Rugsėjo mėnesį pasaulio graikų-romėnų imtynių vicečempionu tapęs atletas surinko 5669 taškus.

Rinkimuose dalyvavo beveik 3000 žmonių.

V. Alekną apdovanojo Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas, o M. Ežerskį - ministras pirmininkas G. Kirkilas.

V. Aleknai LTOK rėmėjai padovanojo televizorių, o M. Ežerskiui ir ketvirtąją vietą užėmusiai Viktorijai Žemaitytei (lengvoji atletika) - kompiuterius.

Buvo apdovanoti ir kiti į geriausiųjų dešimtuką patekę sportininkai: Donatas Imbras (kiokušin karatė, 6), Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė, 7) ir Daugirdas Šemiotas (boksas, 8). Apdovanojimų iškilmėse nedalyvavo Ričardas Berankis (tenisas, 5) ir Edita Pučinskaitė (dviračių sportas, 9), o Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė, 10) į renginį atvyko besibaigiant jo oficialiajai daliai.

Taip pat buvo pagerbti ir laureatų treneriai.

Geriausios 2007 metų komandos rinkimuose pirmąją vietą užėmė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė. Prizus atsiėmė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pirmasis dešimtukas:

1. Ramūnas Šiškauskas (krepšinis) - 10289 tšk.

2. Virgilijus Alekna (lengvoji atletika) - 9675

3. Mindaugas Ežerskis (graikų-romėnų imtynės) - 5669

4. Viktorija Žemaitytė (lengvoji atletika) - 5411

5. Ričardas Berankis (tenisas) - 5167

6. Donatas Imbras (kiokušin karatė) - 4861

7. Laura Asadauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė) - 4347

8. Daugirdas Šemiotas (boksas) - 4305

9. Edita Pučinskaitė (dviračių sportas) - 4225

10. Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė) - 3899.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją