27 metų graikui apdovanojimas skirtas už 2007 metų pasiekimus. Su Atėnų ekipa jis triumfavo vyrų krepšinio klubų Eurolygos varžybose bei buvo pripažintas geriausiu finalo rungtynių žaidėju. D. Diamantidžiui taip pat atiteko geriausiai Eurolygos varžybose besiginančio žaidėjo titulas, kuriam tai buvo trečiasis toks apdovanojimas iš eilės.

Graikijos lygos čempionate gynėjui atiteko naudingiausiojo žaidėjo bei metų sportininko titulai.

"Superbasket" rinkimuose antroji vieta atiteko Prancūzijos rinktinės ir "San Antonio Spurs" komandos įžaidėjui Tony Parkeriui, trečioji - su Rusijos nacionaline ekipa Europos čempionu tapusoam "Utah Jazz" klubo puolėjui Andrejus Kirilenkai. Ketvirtas rinkimuose liko Vokietijos rinktinės ir "Dallas Mavericks" komandos lyderis Dirkas Nowitzki, laimėjęs rinkimuose prieš du metus.

Pernai Europos krepšininku "Superbasket" išrinko ispaną Jorge Garbajosą, kuris rinkimuose aplenkė D. Nowitzkį, Pau Gasolį, T. Parkerį ir Thoedorą Papalouką.

Nuo 1976 metų vykdomoje apklausoje 1985-aisiais ir 1997-aisiais nugalėjo Arvydas Sabonis, 1988-aisiais - Šarūnas Marčiulionis, 2003-aisiais - Šarūnas Jasikevičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją