Susitikimą 8 taškais be atsako pradėjo aikštės šeimininkai, o įpusėjus pirmajam kėlinukui, po Manto Kalniečio metimo, "Žalgiris" įgijo dviženklį pranašumą - 14:4. Kiek vėliau latviams pavyko sušvelninti skirtumą iki 4 taškų, kuomet sudėtingą tritaškį pataikė Jimmy Baxteris, tačiau Goranas Jurakas atsakė tuo pačiu ir kauniečiai pirmavo 20:13. Čia pat dar viena tolimą metimą pataikė ir Marko Popovičius, sugrąžindamas "Žalgiriui" 10 taškų pranašumą (23:13). Pirmasis kėlinukas baigėsi - 27:20.

Antrajame kėlinuke varžovai pamažu artėjo prie "Žalgirio". Lietuvių treneris Rimantas Grigas eksperimentavo sudėtimi ir vienu metu į aikštelę įleido Žygimantą Janavičių, Donatą Motiejūną bei Artūrą Milaknį. Tokie eksperimentai leido varžovams ne tik išlyginti rezultatą, kuomet tai tritaškiu padarė Justinas Love (33:33), tačiau po to Pavelo Veselovo pataikė vieną baudą ir pirmąkart išvedė savo komandą į priekį - 34:33. Netrukus dar 2 baudas sumetė Akinlolu Akingbala ir latviai pirmavo 36:33. Vos tik aikštėje pasirodęs M. Popovičius pataikė tritaškį ir išlygino rezultatą, o kitos atakos metu A. Milaknis taip pat pataikė iš toli. Tuo "Žalgirio" spurtas nesibaigė, kadangi M. Kalniečio dvitaškis kauniečiams suteikė 5 taškų persvarą - 41:36. Prieš didžiąją pertrauką "Žalgiris" pirmavo 43:38.

Trečiame ketvirtyje vaizdas aikštėje pasikeitė: "Žalgiris" žaidė su ugnele, o atotrūkis tarp komandų vis didėjo. Sužaidus 4 minutes Jonas Mačiulis pelnė 2 taškus dėjimu ir suteikė savo ekipai jau 15 taškų pranašumą - 55:40. Likusio kėlinuko metu ir toliau žalgiriečiai rungtyniavo sėkmingai bei išlaikė saugų atotrūkį. Po trijų kėlinukų "Žalgirio" persvara buvo - 59:46.

Ketvirtajame ketvirtyje situaciją aikštėje ir toliau kontroliavo "Žalgiris". Likus žaisti 6 minutėm, M. Kalnietis pataikė dvitaškį ir padidino aikštės šeimininkų pranašumą iki 17 taškų - 73:56. Susitikimo pabaigoje varžovai pelnė 6 taškus be atsako ir sumažino deficitą iki vienženklio (66:75), tačiau laiko kovoti dėl pergalė latviams neužteko.

"Žalgiris": M. Popovičius - 22 (4/4 tritaškiai, 3/3 dvitaškiai, 4/4 baudos), G. Jurakas - 12 (5 atk. kam.), E. Žukauskas - 11 (6 atk. kam.), J. Mačiulis (5 atk. kam.) ir M. Kalnietis (9 rez. perd.) - po 9.

"Ventspils": J. Baxteris - 18 (6 atk. kam.), A. Akingbala - 10 (7 atk. kam.), A. Vitolas - 9, R. Gabranas - 8.