"Lietuvos ryto" komandoje nerungtyniavo amerikietis Chuckas Eidsonas, kuris net nebuvo registruotas susitikimui, taip pat Andrius Šležas ir brazilas Joao Paulo Batista. "ASK Riga" ekipai dėl traumų padėti negalėjo amerikietis Curtis Millage, Ugis Vilums ir Ernests Kalve.

Vilniečiai sėkmingai pradėjo dvikovą ir išsiveržė į priekį 6:0. Tačiau kėlinuko viduryje šeimininkai pasivijo "Lietuvos rytą" ir persvėrė rezultatą savo naudai (9:8). Likusį kėlinuko laiką sėkmingiau žaidė latviai, kurie po pirmųjų 10 minučių pirmavo 22:17.

Antrajame kėlinuke Rygos krepšininkai ir toliau neužleido iniciatyvos ir po trijų minučių padidino persvarą iki 8 taškų (29:21). Vis dėlto Lietuvos komanda spurtavo ir tik dėl netiklių baudos metimų neišlygino rezultato (29:31). Po dviejų kėlinukų "ASK Riga" krepšininkai buvo priekyje 35:29.

Po didžiosios pertraukos iniciatyvos ėmėsi buvęs "Lietuvos ryto" žaidėjas Sandis Buškevicas, kuris pataikė du tolimus metimus ir pirmą kartą padidino "ASK Riga" ekipos pranašumą iki dviženklio (43:31). Tačiau "Lietuvos rytas" nesiruošė pasiduoti ir laimėję atkarpą 21:8 susigrąžino persvarą 52:51. Trečiąjį kėlinuką užbaigė trečiasis Martyno Gecevičiaus tritaškis, o "Lietuvos rytas" pirmavo 57:55.

Paskutiniame kėlinuke šeimininkai išlygino rezultatą, bet austarlas Matthew Nielsenas pelnė dvitaškį, o bosnis Kenanas Bajramovičius - tritaškį ir vilniečių persvara padidėjo iki 6 taškų (64:58).

Vis dėlto tai dar nebuvo pabaiga. Ilgai tylėjęs Sandis Valteris pelnė 6 taškus iš eilės ir išlygino rezultatą (64:64).

Tuomet tritaškiais atsakė amerikietis Hollice Price'as ir M. Gecevičius, o "Lietuvos rytas" susigrąžino 6 taškų persvarą (70:64). Latviai buvo sumažinę atsilikimą iki 2 taškų, bet trys sykius tiksliai užpuolė H. Price'as ir skirtumas tarp ekipų buvo 8 taškai (76:68).

Likus žaisti 23 sekundes S. Buškevicas tiksliai atakvo iš toli ir sumažino deficitą iki 3 taškų (73:76), bet A. Jomantas sumetė baudos metimus ir "Lietuvos rytas" šventė sunkią pergalę rezultatu 79:75.

Tai buvo jau šeštoji vilniečių pergalė iš tiek pat galimų, o Rygos ekipa iki šeštadienio buvo laimėjusi visas ketverias rungtynes.

"ASK Riga": D. Broyles 21 (6 atk.kam.), S. Buškevicas 18, S.Valteris 13, A.Sandersas 10, R.Grafas 6 (8 atk.kam.).

"Lietuvos rytas": H. Price'as 22, K. Bajramovičius 15, A. Jomantas 13 (6 atk.kam.), M. Gecevičius 12, M. Petravičius 11, M.N ielsenas 5 (6 atk.kam., 5 rez.perd.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją