Nugalėtojams Mindaugas Lukauskis pelnė 19 taškų, Artūras Jomantas ir Andrius Šležas (8 atkovoti kamuoliai) surinko po 15 taškų, Matthew Nielsenas ir Kenanas Bajramovičius įmetė po 13 taškų, Chuckas Eidsonas pridėjo 10 taškų.

Praėjusį sezoną Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidusioje "Alytaus" komandoje Marius Janišius pelnė 25 taškus, Sauliaus Kazevičiaus sąskaitoje - 14 taškų.

Įpusėjus pirmajam kėliniui "Lietuvos rytas" pirmavo tik dviem taškais 12:10, o netrukus Andriaus Aleksandrovo tritaškis išvedė alytiškius į priekį 13:12. Vis dėlto per paskutines dvi ketvirčio minutes vilniečiai spurtavo 10:0 ir susikrovė solidesnį pranašumą 27:17. Per likusį rungtynių laiką svečiai jau nebepaleido iniciatyvos iš savo rankų ir iškovojo daugiau nei įtikinamą pergalę.

Kitose rungtynėse Šiaulių "Šiauliai" išvykoje 81:72 įveikė praėjusio sezono autsaiderę Marijampolės "Sūduvą-Arvi".

"Šiauliams" Donatas Zavackas pelnė 24 taškus ir atkovojo 11 atšokusių kamuolių. Saulius Kuzminskas surinko 14 taškų ir 8 atkovotus kamuolius, Darius Pakamanis įmetė 12 taškų.

"Sūduvos/Arvi" gretose išsiskyrė Vytenis Jasikevičius (14 tšk.), Virginijus Sirvydis (12 tšk.) ir Žydrūnas Kelys 11.

"Tikėjausi atkaklios kovos, nes įprastai komandos nori įkąsti favoritams. Tad kova buvo išties įtempta, nors mes ir kontroliavome žaidimą didžiąją rungtynių dalį, - komandos interneto svetainei sakė "Šiaulių" vyriausiasis treneris Robertas Kuncaitis. - Šiandien buvo nemažai techninio broko, bet tai natūralu, nes sezonas tik prasideda ir stinga susižaidimo".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją