Tačiau A.Kirilenko yra iš tų žmonių, kuriems idėja yra svarbesnė už pinigus. Jis juk nori palikti Jutą ne dėl noro pasididinti atlyginimą, o tam, kad rastų komandą, kurioje jis galėtų progresuoti. Jei A.Kirilenko pamatys dėmesio vertą tikslą ir užsimanys jį įgyvendinti su nauju klubu, tai, neabejoju, jog finansinis kompromisas būtų rastas”, - neakivaizdžiai apie pasiryžimą kalbėtis dėl sutarties parodė pirmas CSKA viceprezidentas Andrejus Vatutinas.

Tuo tarpu A.Kirilenkos agentas gavo įspėjimą iš NBA, kuriame teigiama, jog už panašų interviu krepšininkas bus baudžiamas. Jutos klubas savo ruožtu kol kas vengia komentarų apie situaciją.

Nuo 2001 metų Jutos "Jazz" ekipai atstovaujantis puolėjas išreiškė norą būti išmainytas.

"Man tinka, bet koks variantas, kad tik galėčiau išeiti iš "Jazz". Svajoju tapti NBA čempionu ir tai vienintelis dalykas, kuris gali sulaikyti mane NBA, - atvirai šnekėjo "AK-47" pravardžiuojamas žaidėjas. – Kur norėčiau tęsti karjerą? Greičiausiai Rusijoje. Noriu būti ten, kur esu reikalingas. Nors negalima atmesti ir kitų Europos klubų. Tai nereiškia, kad trokštu žaisti Europoje, bet esu tam pasirengęs.”

Ši naujiena vėl išjudino Finikso "Suns" ekipa, kuri jau anksčiau "Jazz" vadovams už A.Kirilenką mainais siūlė vieną savo lyderių Shawną Marioną.

Tačiau kol kas neaišku, ar Rusijos krepšinio žvaigždei pavyks pakeisti komandą - su "Jazz" puolėjas turi iki 2010-2011 metų sezono galiojančią sutartį.

Per tuos metus rusas turėtų uždirbti 63 mln. JAV dolerių. Galutinį sprendimą palikti "Jazz" komandą puolėjas priėmė po Europos čempionato Ispanijoje, kuriame Rusijos rinktinė tapo Senojo žemyno čempione, o jis pats buvo pripažintas naudingiausiu turnyro žaidėju.