Šiauliečiai mačą prieš svečius iš Dnepropetrovsko pradėjo itin galingai - 10:2 (4-ąją min.). Tačiau netrukus aikštę buvo priverstas palikti Saulius Kuzminskas, susirinkęs dvi pražangas. Šeimininkus į priekį trūktelėjo Darius Pakamanis, pataikęs porą tritaškių - 17:9 (9-ąją min.).

Vis dėlto "Dnipro" ekipa su Grigorijumi Chižniaku priešakyje antrojo ketvirčio pradžioje sugebėjo ne tik pasivyti šiauliečius, bet ir išsiveržti į priekį. Svečiai vykusiai pasinaudojo situacija, kai "Šiauliai" liko be pražangų prisirinkusių aukštaūgių, o vidurio puolėjo pozicijoje žaidė Rolandas Vaičiūnas. 13-ąją min. ukrainiečiai jau pirmavo 21:19, bet Tomas Rinkevičius ir į aikštę grįžęs S.Kuzminskas vėl sugrąžino šeimininkams trapią persvarą - 36:34.

Apylygiai vykusių rungtynių trečiojo kėlinio pabaiga priklausė Artūrui Masiuliui, kuris privertė ketvirtą kartą prasižengti G.Chižniaką ir ilgam pasodino jį ant suolo.

Lemiamo ketvirčio pradžioje šeimininkai Donato Zavacko, Manto Ruikio ir T.Rinkevičiaus tritaškiais bei S.Kuzminsko efektingu dėjimu spurtavo 11:2 (68:55, 32-ąją min.). Svečiai dar bandė vytis, kiek apmažino skirtumą, bet darsyk tritaškę "bombą" įskraidinęs T.Rinkevičius sugrąžino dviženklę persvarą - 73:62 (36-ąją min.).

Rungtynių pabaigoje "Šiaulių" treneris Robertas Giedraitis į aikštę išleido gynėją Laimoną Lukoševičių. Jaunasis krepšininkas dviem veržliais reidais išprovokavo varžovus prasižengti, o pats šaltakraujiškai realizavo visas keturias baudas.

"Šiauliai": D.Zavackas 17 (3/8 dvitaškių, 1/2 tritaškis, 8/8 baudos), D.Pakamanis 15 (3 perdavimai), S.Kuzminskas 13 (8 atk. kam.), T.Rinkevičius 10.

"Dnipro": V.Matukievičius 19, D.Kozlovas 13, A.Pančenka ir M.Kornienka po 8.

Šeštadienį dėl pirmosios vietos A grupėje "Šiauliai" žais su Antano Sireikos treniruojama Kazanės "Uniks" komanda. Rusijos vicečempionė ketvirtadienį Klaipėdoje 104:81 įveikė "Dnipro" klubą.

Kitose turnyro B grupės rungynėse Lietuvos vicečempionas Vilniaus "Lietuvos rytas" sutriuškino "Prostejov" klubą iš Čekijos rezultatu 111:63. Vilniečių gretose rezultatyviausias buvo Andrius Šležas, pelnęs 20 taškų.

"Lietuvos rytas": A.Šležas 20 (3/3 tritaškiai), M.Anisimovas 17 (16 atk. kam.), A.Jomantas 15, M.Petravičius 14.

"Prostejov": J.Pavlikas 12, S.Votroubekas 11, A.Bojičius ir P.Novakas po 10.

Vilniečiai šeštadienį susitiks su Sankt Peterburgo "Spartak" (Rusija) komanda, kuri Čekijos vicečempionų klubą nugalėjo 84:80.

Finale sekmadienį (09.09) susitiks pirmąsias vietas grupėse užėmusios komandos.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją