„FIBA gavo lygiai tokį patį protestą, kuriame prašoma anuliuoti rungtynių tarp Prancūzijos ir Ispanijos rezultatą, kurios vyko Europos merginų iki 16 metų čempionate Valmieroje. Rungtynes laimėjo prancūzės, nors ispanės buvo visa galva geresnės. Po šių rungtynių rusės pasitraukė iš kovos dėl medalių. Ispanai gavo visiškai tokį patį skundą ką rašė ant Lietuvos", - DELFI sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

DELFI primena, kad Ispanijos krepšinio federacija apkaltino lietuvius ir serbus sutartomis rungtynėmis per Europos jaunių (iki 18 metų) čempionatą. Rungtynes 75:71 laimėjo lietuviai ir ispanai pasitraukė iš tolimesnės kovos dėl medalių.

Savo ruožtu Serbijos federacijos atstovai tvirtina, kad jiems buvo daromas spaudimas iš ispanų pusės laimėti prieš Lietuvos rinktinę reikiamu taškų skirtumu. Už tai serbams neva žadėtos įvairios nuolaidos.

„Dabar FIBA šiuos atvejus nagrinės ne kaip atskirus, o kaip bendrą įvykį. Abu įvykiai susieti į vieną. FIBA dar tokio atvejo nėra turėjusi, o šiuos įvykius svarstys FIBA etikos komisija", - sakė M.Balčiūnas.

Pirmadienį posėdžiavusi LKF vykdomojo komiteto posėdyje patvirtino naujus viceprezidentus. Kiekvienas jų kuruos paskirtą krepšinio sritį.

Šarūnas Kliokys bus atsakingas už vyrų krepšinio vystymą, Rimantas Cibauskas už studentų ir jaunimo krepšinio vystymą, o Kęstutis Pilipauskas kuruos moterų krepšinį bei teisėjų darbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją