„Pirmą dvikovos dalį žaidėme neblogai, tačiau po pertraukos visiškai praradome žaidimo schemą ir rėmus. Sutrikome prieš jų spaudimą ir zoninę gynybą, mes, treneriai, nesugebėjome išreikalauti iš žaidėjų, kad jie teisingai išsidėstytų puldami, - po rungtynių Lietuvos krepšinio federacijai teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Ramūnas Butautas. - Pradėjome žaisti padrikai, o tokio lygio komanda, kaip Ispanijos rinktinė tokių klaidų nedovanoja“.

Šarūnas Jasikevičius po nesėkmės buvo dar kategoriškesnis.

„Visų pirma, turiu pasakyti, kad šiandien aš, kaip įžaidėjas visiškai nesuvaldžiau komandos. Todėl prisiimu didelę dalį kaltės dėl tokio rezultato“, - sau nenuolaidžiavo per rungtynes 12 taškų pelnęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs įžaidėjas.

„Ispanai tikrai nėra už mus stipresni taip, kaip gali atrodyti sprendžiant pagal šios dienos rungtynių skaičius. Vertindamas mūsų potencialą, manau, kad mes apskritai esame labai blogesni už juos. Tačiau palyginus su rungtynėmis Vilniuje prieš Rusiją, mes atrodome kaip žengę žingsnį atgal. Tada žaidėme susikaupę, drausmingiau, o šiandien buvo daug chaoso. Tačiau, kaip jau sakiau, dėl to – didelė mano, kaip įžaidėjo kaltė“, - sakė Š.Jasikevičius.

L.Kleizai – sumuštas raumuo

Rungtynėse su ispanais Lietuvos rinktinės puolėjas Linas Kleiza žaidė turėdamas nedidelę traumą. Išvakarėse per treniruotę susidūręs su komandos draugu, L.Kleiza stipriai susimušė blauzdos raumenį. Nors per naktį procedūrų ir masažo dėka gydytojams pavyko pastatyti jį ant kojų, rungtynių vakarą krepšininkas vis dar jautė kojoje skausmą. Tačiau komandos gydytojai prognozuoja, kad jau artimiausiomis dienomis žaidėjas galės treniruotis ir žaisti pilna jėga.

Varžovų gretose dėl vis dar neišgijusios traumos negalėjo žaisti Jorge Garbajosa, tačiau ant suolelio buvusį krepšininką publika sveikino ne mažesnėmis ovacijomis, nei rikiuotėje esančius žaidėjus. Pristatant svečius, mūsų ekipoje daugiausiai publikos simpatijų susilaukė anksčiau „Barselona“ klube rungtyniavęs Š.Jasikevičius.

Prieš rungtynes – pagerbimas merijoje

Po rytinių pratybų abi komandos buvo pakviestos į Chichono miesto meriją, kur priėmimą surengė miesto merė Fernandez Felgueroso. Žaidėjams leidę ilsėtis ir ruoštis būsimai dvikovai, Lietuvos rinktinei atstovavo komandos treneriai. Ispanijos delegaciją sudarė vyriausiasis treneris Pepu Hernandezas ir komandos kapitonas Carlosas Jimenezas.

Tribūnose – ir lietuviškos trispalvės

Susidomėjimas šia dvikova Chichono mieste buvo milžiniškas. Prieš dvi savaites pradėję prekiauti bilietais, rungtynių organizatoriai visus daugiau nei 5000 bilietų į areną pardavė per porą valandų. Ispanijos krepšinio federacijos atstovai net skundėsi, kad pastarosiomis dienomis būdavo nebeįmanoma dirbti, nes nuo ryto iki vakaro buvo atakuojami sirgalių, norinčių gyvai stebėti rungtynes.

Nors absoliučią daugumą tribūnose sudarė šeimininkų gerbėjai, arenoje buvo ir lietuviškų trispalvių. Keletas krepšinio aistruolių atvyko iš Barselonos, tačiau patekti į areną jiems pavyko tik su Lietuvos delegacijos pagalba. „Visą dieną ieškojom, kur gauti bilietų, tačiau suradom vos vieną perpardavinėtoją, kuris teturėjo vos vieną bilietą“, - jau patekę į areną pasakojo sirgaliai iš Lietuvos.

Penktadienį Lietuvos rinktinė kartu su Ispanijos komanda persikels į kitą miestą – Orensę. Ten šeštadienį lietuviai dar kartą išmėgins jėgas kontrolinėse rungtynėse su pasaulio čempionais, o sekmadienį rinktinė išvyks į Graikiją, kur dalyvaus tradiciniame Akropolio taurės turnyre.

Lietuvos rinktinės fotogyvenimą galite pamatyti Euro2007.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją