Pavyzdžiui, pernai Lietuvos vyrų rinktinės biudžetas siekė pusketvirto milijono litų. Tačiau fondo vadovai nuolat skųsdavosi pinigų stygiumi. Šiemet rinktinės biudžetas sumažėjo iki 1,3 mln. litų. Bet Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikino, kad ir šių lėšų pakanka pagal aukščiausius standartus pasirengti Europos čempionatui.

Kartu su A.Paviloniu įtariamąja tapo buvusi fondo finansininkė Audra Baliukonienė.

Vilniaus apygardos prokuratūra dėl to atlieka ikiteisminį tyrimą.

Kaip DELFI rašė balandžio mėnesį, atliekant auditą jau tuo metu aiškėjo, kad gerokai daugiau nei leidžia įstatymas fondo lėšų būdavo skiriama organizacijos administravimui.

DELFI primena, kad likviduoti Lietuvos vyrų ir moterų krepšinio rinktinių rėmimo fondus nuspręsta gruodžio pabaigoje. Fondų funkcijas perėmė krepšinio federacija.

LKF globon vyrų rinktinės rėmimo fondas pateko spalio pabaigoje keturiems fondo steigėjams - Kūno kultūros ir sporto departamentui, Lietuvos krepšinio lygai, akcinei bendrovei „Alita“ ir Šabtajui fon Kalmanovičiui – išstojus iš fondo dalininkų. Fondas kaupė rėmėjų ir valstybės lėšas vyrų krepšinio rinktinės reikmėms, organizavo ir finansavo rinktinės pasirengimą ir dalyvavimą pasaulio, Europos čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, tarptautiniuose turnyruose, turėjo prisidėti prie krepšinio plėtojimo Lietuvoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją