Mintyse - auksas

Algirdo Paulausko, Alfredo Vainausko ir Sauliaus Vadopalo treniruojama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė čempionatui pasirengti turės du mėnesius. Europos čempionatas Italijoje prasidės rugsėjo 24 dieną.

Nors komandoje apstu problemų, A.Paulausko optimizmas neturi ribų: „Aš matau tik pirmąją vietą, todėl visai nesidomiu, kiek komandų iškart pelnys kelialapius į olimpiadą, o kiek – kitais metais papildomame atrankos turnyre. Tegul kiti skaičiuoja ir nervinasi”.

Europos čempionate nežais geriausia po nepriklausomybės atkūrimo Lietuvos krepšininkė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. 35 metų 189 cm ūgio puolėja apie atsisveikinimą su rinktine pareiškė po 2006 metų pasaulio čempionato.

Palangoje treniruojasi 15 žaidėjų: Irena Vizbarienė (30 metų, ūgis 196 cm, Vilniaus TEO), Kristina Vengrytė (26, 187, Italija), Gintarė Petronytė (18, 195, TEO), Eglė Šulčiūtė (21, 190, TEO), Agnė Čiūdarienė (28, 188, Ispanija), Vita Kuktienė (27, 186, Kroatija), Aušra Bimbaitė (24, 179, TEO), Lina Brazdeikytė (32, 185, Prancūzija), Sandra Valužytė (25, 176, TEO), Vaida Zagurskytė-Pacauskienė (28, 176, praėjusį sezoną nežaidė), Ela Briedytė (28, 176, Marijampolės „Arvi“), Irma Raugaitė (23, 176, Kauno „Laisvė“), Rima Valentienė (29, 170, TEO), Milda Sauliūtė (26, 175, „Laisvė“), Rasa Žemantauskaitė (26, 176, Prancūzija).

Puolėjos tikslai - migloti

Iveta Marčauskaitė prie rinktinės prisijungs rugpjūčio pabaigoje, o iki to laiko treniruosis JAV. 25 metų 193 cm ūgio krepšininkė jau keletą metų vengia atvykti į rinktinę. Pernai žadėjo, tačiau vėliau apsigalvojo. Tuomet Lietuvos krepšinio federacija (LKF) netgi norėjo kreiptis į FIBA-Europą dėl sankcijų.

Pasiteiravus, ar I.Marčauskaitė gali būti naudinga rinktinei, jeigu prie komandos prisijungs tik baigiantis pasirengimui, A.Paulauskas tiesiai neatsakė: „Dabar aš nepanikuoju. Jeigu ji nepritaps, žais kitos“.

Treneris labai daug tikisi iš kaunietės G.Petronytės, dėl kurios teko padiskutuoti su šiuo metu Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionate žaidžiančios rinktinės trenere Rasa Kreivyte.

„Gintarė tikrai vyks į Europos čempionatą, šią talentingą krepšininkę turime ugdyti. Su ja individualiai daug dirba mano kolega A.Vainauskas ir ji labai sparčiai tobulėja“, - teigė A.Paulauskas.

Iš aukštaūgių daug tikimasi ir iš E.Šulčiūtės, kuri tradiciškai rinktinėje žaidžia geriau nei klube, ir iš I.Vizbarienės. Po motinystės atostogų sugrįžusi vidurio puolėja jau veržiasi į aikštę.

Pajuto komfortą

Didžiausias A.Paulausko rūpestis – įžaidėjos ir lengvosios krašto puolėjos. „Vienintelė tikra įžaidėja yra R.Valentienė, todėl pakviečiau M.Sauliūtę. V.Zagurskytė, praėjusiais metais patyrusi kelio raiščių operaciją, dar kartą gulė ant operacinio stalo ir praėjusį sezoną visai nežaidė. Tačiau tikiuosi, kad Vaida spės atsigauti, o jos kovotojos savybės mums bus labai reikalingos”.

Kol kas neaišku, ar Europos čempionate galės žaisti ir A.Bimbaitė, kuriai kelio raiščių operacija buvo atlikta pavasarį. Šiuo metu jai atliekama reabilitacija.

A.Paulauskas džiaugėsi naujuoju rinktinės administratoriumi Mindaugu Špoku.

„Jau kovo mėnesį žinojome visus savo planus, buvo sudėliotos visos stovyklos ir varžybos. Man jau nebereikia rūpintis vandeniu žaidėjoms. Viskas sutvarkyta iki smulkmenų. Pirmą kartą turiu tokį komfortą”, - džiaugėsi nauja tvarka treneris.