"Mūsų tikslas yra sukurti žaidėjų įsipareigojimus nacionalinei komandai. Juk tai ne šiaip sau ekipa, tai visos šalies reprezentacinė komanda," - Izraelio dienraščiui "Haaretz" sakė asociacijos pirmininkas Yermo Olmertas.

Vis dėlto sprendimas dėl baudų dar nėra priimtas, nes jam turėtų pritarti didžioji dalis asociacijos narių. Tel Avivo "Maccabi" komandos, kurios žaidėjai sudaro Izraelio rinktinės pagrindą, prezidentas Šimonas Mizrahi iškėlė sąlygą, kad dėl naujo sprendimo neturėtų nukentėti Izraelio pirmenybėse rungtyniaujantys klubai.

"Žaidėjai nenori treniruotis su nacionaline rinktine, - sakė Z.Šerfas, kuris netrukus pradės rinktinės treniruočių stovyklą. - Krepšininkai turėtų savo noru atvykti į rinktinę ir žaisti su meile bei aistra."

Vyriausiasis treneris leido traumas besigydantiems Itzhakui Ohanonui ir Taliui Buršteinui bei NBA vasaros lygose žaisti ketinantiems Liorui Eliyahu ir Davidui Bluthenthaliui neatvykti į pirmąją rinktinės treniruočių stovyklą, tačiau prisijungti prie jos kiek vėliau. Tuo tarpu Jamie Arnoldas pats nusprendė nevykti į rinktinę.

Tuo tarpu Sharonas Shasonas ir rinktinės kapitonas Erezas Katzas yra vis dar traumuoti ir negali treniruotis.

Primename, kad į Izraelio rinktinę pretenduoja patekti 18 krepšininkų: Droras Hagagas, Meiras Tapiro, Talis Buršteinas, Yotamas Halperinas, Ravivas Limonadas, Jerome Robertsas, Guy Pniny, Moše Mizrakhi, Matanas Naoras, Lioras Eliyahu, Omri Caspi, Amitas Tamiras, Moranas Rothas, Mushonas Ya'akusi, Itzikas Okhanonas, Yanivas Greenas, Erezas Markovičius ir Ido Kozikaro.

Izraelio rinktinė ruošiasi rugpjūčio 8 diena Danijoje prasidėsiančiam "Paskutinės vilties" turnyrui, kurio nugalėtojas laimės kelialapį į Europos čempionatą Ispanijoje. Izraeliečiai kovos vienoje grupėje su Ukraina, Danija ir Belgija.