Tačiau gali būti, kad ULEB taurės turnyre žais tik šiauliečiai, nes sostinės klubas gali prasibrauti į Eurolygą, o uostamiesčio ekipa neturi tinkamos arenos. Reglamente pažymima, kad arena turi būti ne mažesnė kaip 3000 vietų, o iki tarptautinio oro uosto – ne daugiau kaip 150 kilometrų. Šiauliai atinka ir trečią reikalavimą mieste turėti du pirmos klasės viešbučius.

ULEB asamblėjoje dalyvavęs LKL prezidentas Šarūnas Kliokys pažymėjo, kad už plėtrą balsuota vienbalsiai, nes Europos taurės turnyre kovojusių ekipų atstovai nusivylė prasta organizacija. „Labai gera žinia, žingsnis pirmyn, - sakė „Šiaulių“ klubo prezidentas Algimantas Mikšys. – Vienintelė problema – turime komplektuoti komandą iš aukštesnio lygio žaidėjų, kad kovotume garbingai. Dabar vyksta derybos su kai kuriais šį sezoną pas mus žaidusiais krepšininkais, dairomės ir naujokų“.

Komandai ateinantį sezoną vadovaus Robertas Giedraitis, ilgametis „Šiaulių“ krepšininkas, kuris pastaruosius sezonus dirbo trenerio asistentu.

„Klubo valdyba Robertą skiria laikinuoju treneriu, - sakė „Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius. – Kodėl laikinasis? Yra geros tradicijos – laikinasis rinktinės treneris Antanas Sireika Europos čempionatą laimėjo“.

Vienas klubo vadovų pažymėjo, kad nuo pat 1994 m. klubo įkūrimo ekipoje išlikęs R.Giedraitis yra tapęs gyvu simboliu: „Robertas kantriai dirbo, mokėsi, nesivaikė vienadienių pinigų. Visi kažkaip pradėjo trenerio karjerą, o Robertas turi nuo ko atsispirti – keturis sezonus dirbo asistentu“.

Naujasis komandos treneris R.Giedraitis pripažino, kad klubo vadovų pasitikėjimas buvo malonus: „Taip, malonu, bet atsakomybė tenka didžiulė. Juk „Šiauliai“ – stabili ir puikias tradicijas turinti komanda. Sezonas laukia labai sunkus, ypač man. Kiek žinau, patekome į ULEB taurės turnyrą, tad išbandymas bus didžiulis, reikės nenuvilti nei žiūrovų, nei rėmėjų“.

Klubas pranešė, jog sukirto rankomis su snaiperiu Mantu Ruikiu. Ketvirtadienį 199 cm ūgio puolėjas pasirašė vienerių metų kontraktą.

Iš Klaipėdos kilęs taikliarankis gynėjas neslėpė turėjęs pasiūlymų ir iš Lietuvos, ir iš užsienio klubų. „Nutariau likti „Šiauliuose“, nes šiai komandai atstovavau du pastaruosius sezonus, esu apsipratęs, be to, noriu užbaigti ekonomikos studijas Šiaulių universitete, - sakė M.Ruikis. – Papildomas stimulas buvo ir galimybė žaisti ULEB taurės turnyre“.

Klaipėdietis po sezono aktyviai sportavo, nes išskrenda į „Reebok“ stovyklą Trevize (Italija). „Ne, niekas manęs nevogs, grįšiu", - juokėsi krepšininkas.