Šį sezoną Sakramento komanda laimėjo 33 rungtynes ir patyrė 49 nesėkmes. „Kings“ krepšininkai nepateko į atkrintamąsias varžybas pirmąkart po aštuonerių metų pertraukos, kai komandai vadovavo Rickas Adelmanas.

R.Adelmanas neteko darbo Sakramente prieš metus, kai jo paslaugų atsisakė „Kings“ savininkai Joe ir Gavinas Maloofai. Jie komandos treneriu paskyrė E.Musselmaną, ilgametį trenerių asistentą, kuris vyriausiuoju strategu dirbo 2002-2004 metais „Golden State Warriors“ komandoje.

E.Musselmano nesėkmingas sezonas prasidėjo dar praėjusių metų spalio 20 dieną, kai jis buvo sulaikytas neblaivus prie vairo. Vasarį treneris buvo diskvalifikuotas dvejoms rungtynėms, o per visą sezoną nesugebėjo iškovoti pakankamai pergalių, kad „Kings“ žaistų atkrintamosiose varžybose.

„Kings“ komanda, kuri vadovaujama R.Adelmano laimėjo du Ramiojo diviziono čempionų titulus, o 2002 metais iškopė į Vakarų konferencijos finalą, praėjusį sezoną pirmajame atkrintamųjų varžybų etape tik po atkaklios kovos nusileido San Antonijaus „Spurs“ komandai. Šį sezoną „Kings“ sudėtis buvo ta pati, tačiau Sakramento komanda nebuvo panaši į R.Adelmano vadovaujamą ekipą.

Apie E.Musselmano atleidimą buvo diskutuojama jau kelios savaitės, tačiau galutinis sprendimas priimtas penktadienį. „Kings“ savininkai privalės sumokėti treneriui 5 mln. dolerių už dvejus metus, kuriuos E.Musselmanas dar turėjo dirbti Sakramente.