Pirmi Belgiją pasiekė „Real“ krepšininkai, o po jų su sirgalių brigada į Belgiją nusileido ir „Lietuvos ryto“ komandos nariai.

Prieš dvejus metus Šarlerua vykusį ULEB taurės finalą laimėjęs „Lietuvos ryto“ žaidėjas Andrius Šležas džiaugėsi vėl galintis grįžti į šį miestą. „Kol kas viskas žinoma, – prisiminimais su tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistu dalijosi Šležas. – Žinau, kur eiti, prisimenu, į kurį viešbutį vyksime, taip pat pažįstama arena“.

„Lietuvos ryto“ ekipos veteranas tvirtino, kad visi komandos krepšininkai patenkinti būdami Belgijoje: „Visi laukėme šios kelionės, kol kas viskas gerai“.

„Smagu būti čia ir žaisti ULEB taurės finale, – „BasketNews.lt“ žurnalistui sakė vienas „Real“ lyderių Felipe Reyesas. – Visi krepšininkai laukė šio momento visą sezoną“.

Mieste informacijos nėra

Abiejų komandų nariai iš oro uosto išvyko į viešbutį. „Real“ ir „Lietuvos ryto“ ekipų treneriai bei po vieną krepšininką buvo nuvežti į Šarlerua miesto krepšinio areną, kurioje vyko spaudos konferencija.

Nors oro uoste abiejų komandų žaidėjus pasitiko žurnalistai, miestas ULEB taurės finalo dalyvių išskėstomis rankomis nelaukė. Apie 200 tūkst. gyventojų turinčiame mieste nėra jokios reklamos apie artėjančias krepšinio rungtynes.

Žurnalistų sutikti gyventojai negalėjo ką nors pasakyti apie finalines ULEB taurės rungtynes, nors Šarlerua miestas finalą rengia ketvirtus metus paeiliui.

Informacijos apie artėjančią krepšinio grandų dvikovą neteikė net turistų informacijos centras: „Apie mieste vyksiančius sportinius renginius neturime jokios informacijos“.