Pirmosiose komandų rungtynėse Strasbūre pergalę rezultatu 83:70 šventė Prancūzijos komanda, tad norėdamas patekti į kitą etapą "Lietuvos rytas" privalėjo laimėti bent 14 taškų skirtumu. Pergalė 16 taškų persvara vilniečiams garantavo vietą pusfinalyje.

Pusfinalyje Vilniaus komandos lauks Belgrado FMP (Serbija) ekipa, atsakomosiose rungtynėse namie 88:70 nugalėjusi Jeruzalės "Hapoel" (Izraelis) ir atsirevanšavusi jai už nesėkmę išvykoje rezultatu 79:88.

Banguotose, gynybinio krepšinio rungtynėse vilniečiai jau antrajame kėlinyje turėjo reikiamą pranašumą, tačiau įpuolę į žaidimo duobę ketvirtajame pirmavo tik 5 taškais. Vis dėlto lemiamomis akimirkomis pažėrę seriją taiklių tritaškių metimų "Lietuvos ryto" žaidėjai susigrąžino reikiamą persvarą ir šventė sunkią pergalę.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė po 11 taškų pelnę Kareemas Rushas ir Marijonas Petravičius. Pastarasis dar atkovojo 7 kamuolius, 5 iš jų - puolime. Visi "Lietuvos ryto" krepšininkai po varžovų krepšiu atkovojo net 19 kamuolių (po savo - 20), SIG žaidėjams tai pavyko tik 2 kartus.

9 taškus prie pergalės pridėjo Artūras Jomantas, gynyboje perėmęs 5 kamuolius.

Varžovams 15 taškų įmetė SIG ekipos lyderis Charlesas Eidsonas, įsimėtes tik antroje susitikimo dalyje. 13 taškų pelnė Afikas Nissimas.

Rungtynes "Lietuvos ryto" krepšininkai pradėjo drąsiai ir iškart išsiveržė į priekį (5:2, 7:2). Jau per pirmąsias dvi minutes A.Jomantas privertė 2 pražangas susirinkti varžovų komandos lyderį C.Eidsoną. Tačiau Strasbūro klubo žaidėjai nepasidavė ir kėlinio viduryje sugebėjo persverti rezultatą (10:9). Vilniečiai į tai atsakė spurtu 7:0 (16:10), bet besibaigiant ketvirčiui žaidimas vėl kiek išsilygino ir "Lietuvos rytas" išsaugojo tik 5 taškų pranašumą.

Puikiai tiek gynyboje, tiek puolime darbavęsis A.Jomantas per pirmąsias 10 minučių pelnė visus savo 9 taškus.

Po pertraukėlės sostinės krepšininkai žaidė dar pakiliau ir ėmė pamažu tolti nuo varžovų. Laimėjęs atkarpą 10:1, patekimui į pusfinalį reikalingą persvarą "Lietuvos rytas" pasiekė įpusėjus 15-ąjai susitikimo minutei (30:16). SIG žaidėjai vėl atkuto ir šeimininkų pranašumas buvo kiek aptirpęs (33:24), tačiau kėlinio pabaigą drausmingai ir sėkmingai sužaidę Vilniaus krepšininkai ilsėtis išėjo vėl pirmaudami tais būtinaisiais 14 taškų (40:26).

Po didžiosios pertraukos sostinės komanda aktyviai gynėsi ir vėl pamažu didino pranašumą. "Lietuvos ryto" žaidėjai rinkosi kamuolius po varžovų krepšiu ir kartojo atakas. Ypač sėkmingai šios atkarpos metu žaidė M.Petravičius, puolime atkovojęs 4 kamuolius ir baudų metimais didinęs vilniečių persvarą, kuri įpusėjus trečiajam kėliniui pasiekė 18 taškų (51:33).

Tačiau vėliau šeimininkai sustojo. Puolime Vilniaus klubo žaidėjai kartodavo savo netikslius metimus, tačiau kamuolys vis išsisukdavo iš lanko, o Strasbūro ekipa kantriai rinko taškus, kol rungtynių 30-ąją minutę iš "Lietuvos ryto" pranašumo teliko 8 taškai (54:46).

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui tiksliu tolimu metimu SIG dar labiau priartėjo (54:49). Vilniečių puolimui ir toliau trūko tikslumo - per 4 su puse minutės jie nesugebėjo pelnyti nė taško. Laimei, gynyboje šeimininkai dirbo pasiaukojančiai ir neleido oponentams dar labiau sumažinti skirtumą.

Likus žaisti 2 minutes ir 50 sekundžių "Lietuvos rytas" dar vis pirmavo tik 5 taškais (57:52), tačiau per likusias 170 sekundžių sukūrė mažytį "krepšinio stebuklą". Pirmasis tritaškį "įsūdė" Mindaugas Lukauskis, čia pat kamuolį perėmęs dar vieną tolimą "bombą" įmetė K.Rushas. SIG atsakė dvitaškiu, tačiau Robertas Štelmaheris pataikė dar vieną metimą iš toli ir, likus žaisti pusantros minutės, skirtumas jau pasiekė 12 taškų ribą "Lietuvos ryto" naudai (66:54).

Dar kartą sėkmingai apsigynę vilniečiai surengė sėkmingą ataką, kurios smaigalyje atsidūręs M.Petravičius, likus žaisti minutę, išvedė komandą į priekį ir bendru rezultatu (68:54) bei gavo teisę mesti baudos metimą. Nepataikęs baudos, "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas gynyboje įspūdingu bloku nutraukė SIG krepšininkų ataką, kuriems teliko prasižengti prieš kamuolį atkovojusį Andrių Šležą. Prie baudos metimų linijos stojusio sostinės ekipos veterano ranka nesudrebėjo ir "Lietuvos rytas" įgijo 16 taškų pranašumą (70:54).

Paskutinėmis sekundėmis vilniečiai dar "patampė" sirgalių nervus, kai tik po vieną baudos metimą iš dviejų pataikė ir R.Štelmaheris, ir T.Delininkaitis. Tačiau paskutinės atakos metu SIG krepšininkų pastangos bent išlyginti bendrą rezultatą buvo bevaisės.

Pusfinalio rungtynes su Belgrado komanda "Lietuvos rytas" žais kovo 13 (Vilniuje) ir 20 (Belgrade) dienomis.

Vilniaus "Lietuvos rytas" - Strasbūro SIG 72:56 (20:15, 20:11, 14:20, 18:10)

"Lietuvos rytas": Kareemas Rushas (3/7 trit., 1/5 dvit.) ir Marijonas Petravičius (3/6 dvit., 5/9 baudų; 7 atk. kam.) po 11 taškų, Artūras Jomantas 9 (0/1 trit., 3/5 dvit., 3/3 baudų; 5 per. kam.), Matthew Nielsenas 8, Andrius Šležas ir Robertas Štelmaheris (2/10 metimų; 7 rez. perd.) po 7, Mindaugas Lukauskis ir Joao Paolo Batista po 6, Tomas Delininkaitis 4, Ivanas Koljevičius 3. Eurelijus Žukauskas (7:45 min.) ir Janis Blūmas (3:45 min.) taškų nepelnė.

SIG: Charlesas Eidsonas 15 (0/2 trit., 5/7 dvit., 5/8 baudų; 5 kld.), Afikas Nissimas 13 (3/10 metimų), Gauthier Darrigand'as 9, Michaelas Smithas ir Johnas McCordas (9 atk. kam.) po 7, Aerickas Sandersas 3, Claude'as Marquis 2.

Komandų statistika:

Dvitaškiai: "Lietuvos rytas" 14/35 (40 proc.) - SIG 13/24 (54 proc.)

Tritaškiai: "Lietuvos rytas" 10/29 (34 proc.) - SIG 3/14 (21 proc.)

Baudų metimai: "Lietuvos rytas" 14/22 (64 proc.) - SIG 21/26 (81 proc.)

Atkovoti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 39 - SIG 29

Rezultatyvūs perdavimai: "Lietuvos rytas" 13 - SIG 3

Perimti kamuoliai: "Lietuvos rytas" 11 - SIG 5

Klaidos: "Lietuvos rytas" 9 - SIG 17

Blokuoti metimai: "Lietuvos rytas" 1 - SIG 2

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją