„Federacija uždavinių nekelia. Tai labiau pažintinė kelionė“, – „BasketNews.lt“ portalui tvirtino R.Šalūga. Jis teigė, jog į kitą savaitę vyksiantį NBA renginį keliaus iš savo lėšų. „Mano galimybės tai leidžia, todėl ir vykstu. Nenoriu apsunkinti federacijos, kurios finansinė situacija ir taip sunki“, – sakė R.Šalūga, kuris atvykti į NBA šventę gavo pakvietimą iš lygos vadovybės.

Kartu su LKF viceprezidentu į JAV vykti planavo ir Rimas Kurtinaitis. Tačiau Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentas šių planų atsisakė po to, kai tapo Vilniaus „Sakalų“ ekipos treneriu.

„Dėl mano išvykos nukentėtų „Sakalų“ komanda, – pabrėžė R.Kurtinaitis, kurio užduotis vykstant į JAV būtų bendrauti su NBA krepšininkais iš Lietuvos ir kviesti juos į šalies rinktinę. – Kiek žinau, Ramūnas Butautas (Lietuvos rinktinės vyr. treneris, – Red.) susisiekė su visais NBA žaidžiančiais lietuviais, todėl mano kelionė nebėra tokia prasminga“.

R.Šalūgos tikinimu, per "Visų žvaigždžių" savaitgalį jis susitiks su išeivijos lietuviais, kurie Čikagoje įkūrė lietuvių krepšinio lygą. Su NBA rungtyniaujančiais lietuviais R.Šalūga susitikti neplanuoja, kadangi jie nežada pasirodyti Las Vegase, kur vyks NBA šventė.

Į NBA "Visų žvaigždžių" savaitgalį atstovai iš Lietuvos vyks antrus metus iš eilės. Pernai lietuvių desantas buvo kur kas gausesnis – pabendrauti su NBA lietuviais į JAV vyko tuometinis rinktinės treneris Antanas Sireika, buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo direktorius Algimantas Pavilonis, LKF viceprezidentas R.Šalūga.