„Kitais metais Lietuva dalyvaus 8 Europos čempionatuose ir 2 pasaulio čempionatuose. Tai - didžiausias krūvis, kuris yra buvęs per visą laiką. Ir viskam vadovaus krepšinio federacija“, - spaudos konferencijoje teigė LKF prezidentas Vladas Garastas. Jis neatmetė, kad federacijai gali prireikti žmogaus, besirūpinsiančio rinktinių rėmėjų paieška.

Pasak LKF vadovo, paskirtiems likvidatoriams pavesta juridiškai sutvarkyti fondų panaikinimą. LKF taip pat yra užsakiusi fondų auditą, turėsiantį parodyti, ar tinkamai buvo naudojamos gaunamos lėšos.

Likvidavus Fondą, darbo neteks nuo jo įkūrimo 1994 metais jam vadovaujantis Algimantas Pavilonis. Moterų krepšinio rinktinės rėmimo fondui iki šiol vadovauja Ramūnas Šalūga.

Fondai kaupia rėmėjų ir valstybės lėšas krepšinio rinktinų reikmėms, organizuoja ir finansuoja rinktinių pasirengimą ir dalyvavimą pasaulio, Europos čempionatuose ir olimpinėse žaidynėse, tarptautiniuose turnyruose, prisideda prie krepšinio plėtojimo Lietuvoje.

DELFI primena, kad Fondas LKF globon pateko spalio pabaigoje keturiems Fondo steigėjams - Kūno kultūros ir sporto departamentui, Lietuvos krepšinio lygai, akcinei bendrovei „Alita“ ir Šabtajui fon Kalmanovičiui – išstojus iš fondo dalininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją