Anot jo, „programos nebuvimas daugiau informacijos nesuteikia“ ir „pliuso neprideda“. M.Balčiūnas DELFI sakė, kad Š.Sakalauskas nekomentavo, kodėl programa neparašyta.

Pasak LKTA generalinio sekretoriaus, stratego programa – vienintelis objektyvus įrodymas, kaip treneris įsivaizduoja sportinę rinktinės rengimo pusę ir bendrą strategiją.

Š.Sakalauskas, šiuo metu treniruojantis Brėmenharfeno „Eisbaren“ (Vokietija) komandą, M.Balčiūnui telefonu patvirtino į trenerio rinkimus atvyksiąs.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto nuomone treneris turi pateikti programą, kaip dirbs su komanda. „Tai jau daroma nuolaida“, - sakė V.Garastas, komentuodamas situaciją, kad Š.Sakalauskas, vienintelis iš keturių kandidatų, programos nepateikė.

V.Garastas prisiminė, kad jam dalyvaujant konkurse į SSRS rinktinės trenerio postą, panašioje atrankoje dalyvavo 300 specialistų ir buvo būtina pateikti darbo bei rinktinės vizijos programą.

„Noriu pabrėžti, kad šiuo metu labai svarbi situacija Lietuvos rinktinėje. Turi viskas būti labai tikslu, nes dabar yra sprendžiamas laikotarpis – arba - arba. Čia ne juokas, ir negalime pasiduoti jokiems jausmams ar aistroms. Viskas turi būti padaryta maksimaliai tiksliai“, - pabrėžė LKF prezidentas.

Užimti vyrų rinktinės trenerio postą be Š.Sakalausko dar siekia Valdemaras Chomičius, Kęstutis Kemzūra ir Ramūnas Butautas.

Gruodžio 27 dieną vyks LKTA vidinis susirinkimas su kandidatais, kur bus pristatomos jų programos, o kitądien 19 Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narių balsuos, kuriam iš pretendentų atiduoti nacionalinės rinktinės vairą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją