Kaip DELFI sakė LKTA generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas, dar vienas kandidatas, kuriam buvo pasiūlyta dalyvauti rinkimuose - Šarūnas Sakalauskas – siekti trenerio posto atsisakė.

Jau anksčiau dalyvauti rinkimuose atsisakė Maskvos srities “Dinamo” (Rusija) komandą treniruojantis Rūtenis Paulauskas, o penktadienį tokį pat žingsnį žengė Rimas Kurtinaitis, prieš savaitę palikęs treniruotą Permės “Ural-Great” (Rusija) klubą.

Gruodžio 27 dieną vyks LKTA vidinis susirinkimas su kandidatais, kur bus pristatomos jų programos, o kitądien 19 Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narių balsuos, kuriam iš trijų pretendentų atiduoti nacionalinės rinktinės vairą.

„Tai rinkimai, o ne konkursas. Yra federacijos nurodyti kandidatai, apie kuriuos trenerių asociacija turėjo surinkti kaip galima daugiau informacijos bei pateikti savo išvadas ir rekomendacijas. Tai labai normalus procesas ir, manau, pats objektyviausias kelias išrinkti kandidatus“, - DELFI teigė M.Balčiūnas.

V.Chomičius šiuo metu dirba Kazanės “Uniks” (Rusija) klubo trenerio asistentu, K.Kemzūra - „Trevizo “Benetton” (Italija) trenerio asistentas, o R.Butautas – vyriausiasis Rygos ASK (Latvija) komandos treneris.

Būtinybė rinkti vyriausiąjį rinktinės trenerį iškilo spalio pradžioje atsistatydinus Antanui Sireikai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją