Nepaisant nesėkmės "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis spaudos konferencijoje buvo sutiktas plojimais.

"Nėra su kuo sveikinti. Geriau būtų plius vienas", - neslėpė apmaudo treneris. - Tada ir nuotaikos būtų visai kitokios".

Pasak latvio rungtynėse buvo gerų epizodų, tačiau buvo ir tokių momentų, kurie nepavyko. Jo teigimu, komanda gerai gintis pradėjo likus iki susitikimo pabaigos septynioms minutėms, kai varžovai įgijo aštuonių taškų persvarą (78:70).

"Puolime didesnių problemų neturėjome, tačiau gynyba galėjo būti geresnė. Giniesi giniesi, atrodo jau pavyksta apsiginti, o varžovai atkovoja kamuolį ir vėl viskas iš naujo. Tai yra dėl to, kad komandoje surinkti daugiau atakuojantys krepšininkai, kurie ne visada pilnai atidirba gynyboje", - teigė A.Bagatskis.

Paklaustas ar "Žalgirio" krepšininkai pastaruoju metu demonstruoja geriausią savo fizinę formą kauniečių treneris prisiminė patarlę, jog žmogaus galimybėms nėra ribų, tad ir komanda gali žaisti dar geriau.

"Eilinį kartą prieš "Žalgirį" puikiai sužaidė "blogasis berniukas" Juanas Carlosas Navarro (pelnė 31 tašką - BNS). Liepiau vyrams, kad prieš jį žaistų kietai, kartais net grubiai, taip kaip šį vakarą žaidė varžovai, tačiau to įgyvendinti nepavyko. Pabaigoje jis išprovokavo keletą mūsų pražangų, sumetė baudų metimus ir mes pralaimėjome", - apgailestavo A.Bagatskis.

Pabaigoje paklaustas apie Kirko Penney, kurio kontraktas baigiasi lapkričio 30-ąją likimą, treneris ir vėl išvengė konkretaus atsakymo.

"Marcelo Machado per treniruotes atrodo puikiai, dega noru kovoti, tačiau yra šiek tiek iškritęs iš žaidimo ritmo. Šiose rungtynėse Kirkas Penney geriau puolė, tačiau Machado geriau gynėsi. Nesidomiu klubo finansine padėtimi, tačiau jei būtų galimybė, be jokios abejonės norėčiau savo ekipoje turėti abu šiuos krepšininkus", - baigė treneris.

"Winterthur FC Barcelona" vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius taip pat pabrėžė, kad "abi ekipos demonstravo gerą puolimą, tačiau trūko geresnės gynybos".

"Kauno komanda labai stipri, suburti geri krepšininkai. Ji pajėgesnė nei praėjusį sezoną. Norint nugalėti "Žalgirį" Kaune reikia sužaisti labai geras rungtynes", - negailėjo pagyrų šeimininkams Serbijos krepšinio specialistas.

Baigdamas D.Ivanovičius pridūrė, jog "visada džiaugiasi galimybe pabūti "Sporto halėje", nes "Žalgirio" fanai čia sukuria neįtikėtiną atmosferą tiek prieš rungtynes, tiek rungtynių metu, prie kurios labai smagu žaisti".

ULEB Eurolygos ketvirtojo turo rungtynes Kauno "Žalgiris" lapkričio 16 dieną svečiuose žais su pergalės džiaugsmo turnyre nepatyrusia C grupės autsaidere Stambulo "Fenerbahce Ulker" (Turkija) komanda.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją