Aštuntą sezoną "Lietuvos ryto" ekipoje pradėsiantis 31 metų 200 cm ūgio puolėjas Andrius Šležas teigia, kad vilniečių komanda startui ULEB taurės turnyro varžybose dar nėra visiškai pasirengusi. Pasak A.Šležo, komandai dar trūksta susižaidimo, tiek puolant varžovų krepšį, tiek ir ginantis. Vis dėlto Vilniaus klubo senbuvis tvirtina, kad komanda įsibėgės ir sieks Eurolygos vadovams įrodyti, jog "Lietuvos rytas" žaidžia ne tame Europos turnyre, kuriame turėtų žaisti.

- Andriau, visi matė, kad galite sėkmingai rungtyniauti Eurolygoje, tačiau vėl žaisite ULEB taurės varžybose. Ar buvo sunku su tuo susitaikyti?

- Nebuvo sunku. Kurioje lygoje žaidžiame, prie tokios lygos reikia ir taikytis. Jeigu turėtume visus praėjusiais metais komandoje žaidusius krepšininkus, žaisti ULEB taurės turnyre būtų sunkiau, bet turime naują komandą. Nėra blogai. Ir ULEB taurės turnyras yra gera lyga. Nėra taip, kad žaidėme Eurolygoje, o kitoje lygoje rungtyniauti nebemokėsime.

- Per Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) varžybas turėjote sunkumų žaisdami su latviais, Šiauliuose taip pat vos įveikėte varžovus. Ar nemanote, kad startui ULEB taurės turnyre dar nesate gerai pasirengę?

- Taip, visiškai pasirengę dar nesame. Dar turime gynybos spragų, vienas kito gerai nesuprantame ir per puolimą. Tačiau dar turime laiko pagerinti savo žaidimą. Daug rungtynių žaisime ULEB taurės turnyro grupės varžybose, rungtyniaujame Lietuvos ir SEB BBL lygose, dalyvaujame sunkiose treniruotėse. Sunkiai dirbdami ULEB taurės varžybose sieksime pasirodyti sėkmingai.

- Sieksite sugrįžti į Eurolygą?

- Klubo vadovai oficialiai jokių tikslų neiškėlė, tačiau turime vienintelį tikslą - antrą kartą laimėti ULEB taurę. Nesakome, kad turime patekti į atkrintamąsias varžybas. Turime laimėti prieš visus ir žiūrėti į priekį. Galbūt pasiseks laimėti antrą kartą. Labai norime būti prie tų pirmaujančių komandų ir Eurolygos vadovams įrodyti, kad turėtume žaisti jų lygoje. Praeitą sezoną Eurolygoje mums sekėsi, bet jų politika buvo tokia. Aišku, galėjo mus ten ir palikti, bet jeigu taip neatsitiko, tą teisę išsikovosime dar kartą.

Visą interviu skaitykite "Lietuvos žinių" priede "Sporto tribūna".