Dabar kaip vaikigaliai elgėsi. Ir juokinga, ir graudu”, - paprašytas pasidalyti mintimis apie dabartinę Lietuvos krepšinio situaciją, “Kauno dienai” sakė buvęs Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, dabar treniruojantis Kinijos krepšininkus.

Geriausiu Lietuvos treneriu vadinamas J.Kazlauskas stebėjosi, kad Lietuvos rinktinės žaidimo svarstymui skiriamos tik kelios valandos: “Tokiai situacijai nagrinėti aš paskirčiau visą dieną, pasikviesčiau žaidėjus, trenerius, gydytoją ir, viską išsiaiškinęs, išspręsčiau problemas, o ne sudėčiau į bendrą posėdį visas aštuonias rinktines. Tai kvepia negerais dalykais”.

J.Kazlauskui buvo nesuprantamas LKF prezidento V.Garasto pareiškimas, jog į VK posėdį nebus įleistas žadėjęs jame dalyvauti vienas Lietuvos rinktinės trenerių Gintaras Krapikas: “Mane tokie dalykai žeidžia. Kaip į posėdį gali būti neįleistas rinktinės treneris? Ir apskritai, kai susiklostė tokia situacija, atsistatydinti turėtų visi”.

Treneriui atrodo nepriimtina, jog žadama skelbti konkursą rinktinės treneriui: “Čia gi ne grožio konkursas ar “Dainų dainelė”. Federacija turi išrinkti tinkamiausius kandidatus ir su jais kalbėti. Nežinau daugiau nė vienos šalies, kurioje būtų skelbiami tokie konkursai”.

Vis dėlto daugiau kalbėti 2001 metais iš rinktinės trenerio pareigų atsistatydinęs J.Kazlauskas nenorėjo: “Jeigu tada nieko nepasakojau, tai ir dabar tylėsiu”.