"Iki sausio mėnesio po dviejų ratų paaiškės trys geriausios kiekvieno pogrupio komandos, kurios vėliau sudarys I-ąjį divizioną. Likusios ekipos žais II-ajame divizione, kur trys geriausios išsaugos vietas lygoje. o 2007-2008 metų sezone SEB BBL turnyre iš viso žais dvylika Baltijos valstybių vyrų krepšinio komandų",- ketvirtadienį Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje tvirtino SEB BBL vykdantysis direktorius Mindaugas Balčiūnas.

Pasak, jo be devynių geriausių artėjančio sezono komandų, trys - po vieną iš kiekvienos šalies - gaus vardinius kvietimus.

SEB BBL "Žvaigždžių dieną" planuojama surengti vasario 3 dieną galbūt Kaune, o SEB BBL finalo ketverto turnyras Rygoje vyks antroje balandžio pusėje.

Aštuoni iš keturiolikos lygos klubų rungtyniaus ir kituose 2006-2007 metų FIBA arba ULEB turnyruose.

Solidžiausią biudžetą - 13 mln. litų - arėjančiame sezone turės SEB BBL vicečempionas Kauno "Žalgiris". Nugalėtojo titulą ginančio Vilniaus "Lietuvos ryto" biudžetas - 12 mln. litų. Po šių dviejų turnyro favoritų pagal biudžetą su 4,5 mln. litų žengia Latvijos čempionas "Ventspils".

"Mūsų (Lietuvos - BNS) komandos su žymiai mažesniais biudžetais sugeba lygoje žaisti sėkmingiau nei kaimynai. Tačiau mes jau atsiliekame net tik pinigais, bet ir infrastruktūra. Lietuvoje salių statyba nevyksta",- teigė Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas ir SEB BBL valdybos narys Šarūnas Kliokys.

Šios krepšinio lygos valdybos nario Gedimino Navikausko vertinimų, anksčiau ar vėliau SEB BBL išsikovos ekipų kvotą ir ULEB Eurolygos turnyre.

"SEB BBL Lietuvos komandos pajėgesnės nei latvių ar estų. Nors užkulisinės ULEB Eurolygos kalbos neramino, tačiau, nors ir labai lėta, tačiau ULEB plėtra bus. Jei ne po metų, tai po dvejų mes gausime dar vieną vietą Eurolygoje",- įsitikinęs G. Navikauskas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas prisipažino, jog praeityje buvo abejonių dėl tokios lygos steigimo.

"Anksčiau buvo įvairių nuogąstavimų, neva treniruosime latvius ir estus. Varžybos parodė, jog Lietuvos komandos esančios geriausios, o su kaimynais rungtyniauti yra naudinga",- teigė LKF prezidentas V. Garastas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją