Pirmajame šios dvikovos kėlinyje žalgiriečiams viskas klojosi labai sėkmingai. Pasak vyriausiojo trenerio Ainaro Bagatskio, krepšininkai pasitikėjo savo jėgomis, iš karto perėmė iniciatyvą, labai gerai gynėsi ir atakavo.

Pirmąjį ketvirtį aikštėję dominavę Kauno klubai krepšininkai laimėjo net 34:12. Tačiau antrame kėlinyje žalgiriečiai truputį atsipalaidavo ir leido ispanams priartėti. Vis dėlto nors ir kaip stengėsi priešininkai, beveik visą rungtynių laiką žalgiriečiai pirmavo daugiau nei 12 taškų skirtumu.

A.Bagatskis sakė, jog norėjo visiems žaidėjams paskirstyti žaidybinį laiką po lygiai, todėl rezultatas ir žaidimas buvo gana banguotas. Vis dėlto strategas pripažino, kad komanda žaidžia vis geriau ir geriau, daro mažiau klaidų.

Daugiausiai gerų žodžių A.Bagatskis išsakė „Žalgirio“ naujokui Hanno Mottolai, kuris, aikštėje praleidęs 23 minutes, pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Nuo tritaškio linijos jis atakavo šimto procentų taiklumu (3/3).

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris komplimentų negailėjo ir Mantui Kalniečiui, kuris prie pergalės pridėjo 15 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Taip pat treneris liko patenkintas ir Jonu Mačiuliu (13 taškų) bei Pauliumi Jankūnu (12 taškų, 5 atk. kam.).

Naudingai „Žalgirio“ gretose žaidė Marko Popovičius, pelnęs vos tašką, tačiau atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.