Prancūzijoje prie komandos prisijungė kroatas Marko Popovičius, Ispanijoje laukiama atvykstančio ir Suomijos rinktinės lyderio Hanno Mottolla.

Legionieriai žaidė naudingai

Prancūzijos mieste Breste vykusio keturių komandų turnyro pirmąją dieną “Žalgirio” krepšininkai 86:95 pralaimėjo “Chalon/Saone” (Prancūzija) klubui. Šeštadienį mažajame finale dėl trečiosios vietos kauniečiai 108:93 nugalėjo Heno Monso “Dexia” (Belgija) ekipą.

Pirmosiose rungtynėse su prancūzų klubu “Žalgirio” gretose sėkmingiausiai rungtyniavo brazilas Marcelinho, pelnęs 24 taškus (6/10 tritaškių). 19 taškų į varžovų krepšį įmetė Tanoka Beardas, 17 - Jonas Mačiulis.

Antrajame mače “Žalgiriui” jau atstovavo įžaidėjas Marko Popovičius, kurį Kroatijos rinktinės treneriai išleido dar nesibaigus Europos čempionato atrankos turnyrui, nes komanda iš anksto buvo užsitikrinusi kelialapį į 2007 metų žemyno pirmenybes Ispanijoje. Kroato debiutas buvo sėkmingas - jis pelnė 14 taškų ir atliko net 11 rezultatyvių perdavimų.

Dvikovoje su belgų ekipa “Žalgiriui” daugiausia taškų pelnė Paulius Jankūnas - 23. Marcelinho sąskaitoje - 19 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai, 16 taškų į varžovų krepšį įmetė ir 6 rezultatyvius perdavimus atliko Vaidotas Pečiukas, 14 įmetė T.Beardas.

“Dexia” penktadienį 62:67 nusileido būsimajam kauniečių varžovui ULEB Eurolygoje Po Ortezo “Elan Bearnais” (Prancūzija) klubui. Turnyro nugalėtoju tapo “Chalon/Saone” klubas, finale 87:76 nugalėjęs Elan Bearnais” komandą.

M.Popovičius pakeitė žaidimo braižą

“Negalėčiau sakyti, kad kankinomės žaisdami, gana gerai puolėme. Pirmose rungtynėse pergalei iškovoti neužteko beveik 90 taškų, todėl antrose įmetėme daugiau kaip 100 ir laimėjome be didesnių problemų. Tik negerai, kad žaidėjai iki pabaigos neišlaikė koncentracijos ir leido varžovams priartėti. Tik pasitikėjimas savo jėgomis leido vėl sustatyti viską į savo vietas ir užtikrintai laimėti. Tačiau aukšto meistriškumo komanda neturėtų sau leisti taip atsipalaiduoti jokiose situacijose, kurios lėmė daugybę klaidų”, - “Kauno dienai” kalbėjo “Žalgirio” strategas Ainaras Bagatskis.

Pirmosiose rungtynėse nemažai žaidė žalgiriečių jaunimas, o antrajame mače treneris jau leido daugiau pasireikšti komandos naujokams, kad kuo greičiau įprastų prie naujų partnerių.

Pradėjus žaisti M.Popovičiui, “Žalgirio” braižas iškart pasikeitė - žaidimas tapo daug greitesnis, jausdamas už nugaros snaiperius, kamuolius atgal dažniau atmetė T.Beardas. Visi krepšininkai aikštėje jautėsi ramiau ir patikimiau.

“Popovičius buvo atvykęs tik naktį, todėl dar negalėjo pademonstruoti savo geriausių sugebėjimų. Tačiau ir taip jis atliko net 11 perdavimų, o komandos žaidimas tapo nepalyginamai greitesnis”, - džiaugėsi A.Bagatskis.

Ispanijoje susitiks su A.Saboniu

Pasak A.Bagatskio, komandai trūko susižaidimo ginantis: “Visi labai norėjo vienas kitam padėti. Komandinis žaidimas - teigiamas dalykas, bet pagalba irgi turi būti pamatuota”.

Iki išvykos į Prancūziją “Žalgirio” krepšininkai net neturėjo galimybių treniruotis penkiese prieš penkis. Marcelinho atvyko tik likus dviem dienoms iki išvykos, M.Popovičius prisijungė Prancūzijoje, o H.Mottolla šiomis dienomis turi pasirodyti Ispanijoje.

“Dėl pralaimėjimo galiu teisintis tuo, kad visos sudėties dar nesitreniravome nė karto, bet aš nesu iš tų, kurie ieško pasiteisinimo. Priežasčių galima rasti šimtų, bet aš jų neieškosiu. Reikia laimėti, nes tik pergalės žaidėjams suteikia didesnį pasitikėjimą, - teigė A.Bagatskis. - Mano manymu, belgų klubas buvo stipresnis už Šalono ekipą, tačiau ši netgi įveikė “Elan Bearnais”. Tai galima paaiškinti tuo, kad Šalono komanda jau yra pasirengusi sezonui, nes ateinantį savaitgalį pradės Prancūzijos čempionato kovas”.

Vakar “Žalgiris” persikėlė į Ispaniją, kur ne tik rungtyniaus, bet ir nemažai treniruosis.

“Mes sezoną pradėsime spalio viduryje. Nemanau, kad specialiai rengsimės pirmosioms rungtynėms. Mums svarbiausia pasirengti taip, kad visą sezoną žaistume stabiliai, be didelių duobių Eurolygoje”, - sakė A.Bagatskis.

Ispanijoje “Žalgiris” susitiks ir su Arvydu Saboniu. Rugsėjo 20 dieną Kauno ekipa žais su 20-metį švenčiančiu Valjadolido “Forum” klubu. Šio mačo metu bus pagerbtas A.Sabonis, kuris “Forum” ekipoje 1989 metais pradėjo legionieriaus karjerą.