A.Bagatskiui viską teks pradėti iš pradžių

Taigi per šį pasiruošimo etapą “Žalgirio” strategui Ainarui Bagatskiui reikės sustyguoti visiškai naują komandą, taip, kad ji taptų tvirtu lydiniu ir, kuris būtų sunkiai įkandamas bet kuriam varžovui.

Viską reikės pradėti nuo pradžių. Bet gal ir gerai. Pradėti iš naujo yra lengviau nei taisyti kažkieno paliktas klaidas.

“Visi žaidėjai, išskyrus tuos, kurie dalyvauja pasaulio pirmenybėse ir Europos čempionato atrankinėse varžybose, turi susirinkti šios savaitės pabaigoje.

Bus patikrinta krepšininkų fizinė būklė ir pagal tai parengtas treniruočių procesas.

Pirmi du treniruočių ciklai vyks Lietuvoje, o kai prie ekipos prisijungs Mantas Kalnietis, Marcelo Machado ir Paulius Jankūnas, komanda išvyks į draugiškus turnyrus. Prieš tai šiems žaidėjams taip pat bus atliktas fizinis ir psichologinis patikrinimas.

Pirmoji žalgiriečių išvyka – į Prancūziją, čia sužaisime du mačus su šalies aukščiausios lygos klubais. Šio turnyro metu prie komandos turėtų prisijungti Marko Popovičius ir Hano Mottola.

Vėliau kelsimės į Ispaniją, kur taip pat mūsų laukia kelios draugiškos rungtynės su ACB lygoje žaidžiančiomis ekipomis.

Turime dar keletą pasiūlymų, kuriuos svarstome. Dėl jų apsispręsime, atsižvelgę į krepšininkų pasiruošimą. Net ir pasirengimo metu, dar neprasidėjus sezonui, turime taupyti žaidėjų energiją, neeikvoti jos nepamatuotai ir bergdžiai”, – sakė “Žalgirio” vyriausiasis treneris A.Bagatskis.

“Naujoji “Žalgirio” komanda – patyrusių, talentingų ir jaunų bei ambicingų žaidėjų mišinys. Daugelis iš jų – nacionalinuių rinktinių nariai, vadinasi, tikrai labai geri žaidėjai. Dabar svarbiausia iš atskirų asmenybių padaryti vientisą komandą, darnų ansamblį. Tai nebus lengvas darbas, prireiks nemažai laiko“, – pažymėjo strategas.

“Žalgirio” gretose matysime du naujus iš dukterinės ekipos atėjusius žaidėjus – Vytenį Jasikevičių ir serbą Vladimirą Štimacą.

“Vytenio žaidimą stebėjau, kai jis rungtyniavo antroje “Žalgirio” komandoje ir jis man labai patiko. Gynėjas yra pasitikintis savimi, nebijo imtis iniciatyvos, gali užvesti komandos draugus, yra šaltakraujiškas.

V.Štimacas taip pat labai agresyvus, ambicingas krepšininkas, įžūlus gerąja to žodžio prasme ir esu tikras, kad mums tiek šis aukštaūgis, tiek V.Jasikevičius bus labai naudingas, ypač tuomet, kai aikštėje žaidimas pasidarys per daug ramus”, – dėstė A.Bagatskis.

“Žalgirio” tikslai? Tik laimėti. Tačiau yra dar 20-25 pajėgios komandos, kurių tikslai yra tie patys. Kol kas ties šiuo klausimu palikime daugtaškį, šioje stadijoje svarbiausia yra sulipdyti visiškai naują komandą“.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją