Tuo metu „Šiauliai“ liko devinti ir jų sezonas jau baigtas.

Visos LKL atkrintamųjų poros:

Kauno „Žalgiris“ (1) – Kėdainių „Nevėžis-Optibet“ (8)

Vilniaus „Rytas“ (2) – Klaipėdos „Neptūnas“ (7)

Alytaus „Wolves“ (3) – Jonavos „Cbet“ (6)

Iki reguliaraus sezono pabaigos teliko vienas mačas – tarp kauniečių ir Panevėžio „7bet-Lietkabelio“.

Nuo susitikimo pradžios buvo galima matyti visiškai lygiaverčių oponentų akistatą. Pirmojo kėlinio pabaigoje „Šiauliai“ buvo įgiję apčiuopiamą persvarą (24:15), bet Deshawnas Freemanas pridėjo dvitaškį, o Titas Sargiūnas su Mariumi Valinsku šovė po tritaškį – 23:26. Kol svečių puolimas strigo, skirtumą dar labiau mažino Timas Lambrechtas, o galiausiai M.Valinskas išvedė į priekį „Nevėžį-Optibet“ – 27:26.

„Šiauliai“ pademonstravo reakciją ir susigrąžino persvarą į savo rankas (38:31), vis tik neilgam – po dviejų kėlinių tvyrojo lygybė – 42:42.

Po pertraukos kova virė labai lygi, komandos keitėsi metimais ir dabar jau nė viena ekipa labiau į priekį neišsiveržė. M.Valinskui realizavus baudų metimus „Nevėžis-Optibet“ buvo priekyje 60:56, tačiau Arminas Urbutis atsakė metimu su pražanga, o Kyle‘as Mangasas paleido tolimą šūvį – 62:61.

Prieš paskutinį ketvirtį šeimininkai neženkliai pirmavo (65:62) ir šią trapią persvarą saugojo iki ketvirto kėlinio vidurio. M.Varnas varžovų pranašumą tirpdė (69:71), savo indėlį įnešė ir A.Urbutis, bet iniciatyvos „Šiauliai“ neperėmė – 74:75. Svečių kapitonas buvo įvedęs lygybę, tačiau greitai tritaškį smeigė T.Lambrechtas – 81:78.

B.Davisono ir D.Freemano metimai gerokai apsunkino „Šiaulių“ padėtį (87:81), liko vos minutė. Tai buvo lemiamas lūžis rungtynėse, po kurio D.Sabeckis prametė baudas, o B.Davisonas tritaškiu su pražanga galutinai tvirtino pergalę šeimininkams – 91:81.

Nors D.Sabeckis pelnė vos 3 taškus, jis atliko net 14 rezultatyvių perdavimų – tai jo sezono rekordas. Likusi „Šiaulių“ ekipa jų atliko mažiau – 13.

„Nevėžis-Optibet“: Deshawnas Freemanas 22 (9 atk. kam.), Marius Valinskas 20 (11 rez. perd.), Bradley Davisonas 17 (5 rez. perd.), Timas Lambrechtas 11 (3/5 trit.), Danielius Lavrinovičius 10.

„Šiauliai“: Arminas Urbutis 20, Paulius Danusevičius 15, Martynas Varnas 13 (1/7 trit., 5 rez. perd.), Jonas Zohore 9 (8 atk. kam.), Kyle‘as Mangasas 7.

Trenerių komentarai:

Atkrintamųjų startas – šį penktadienį

Šiemet ketvirtfinalio serijose bus žaidžiama iki dviejų pergalių, o pusfinalio, mažojo ir didžiojo finalų serijose – iki trijų laimėjimų.

Kovas ketvirtfinalių serijose gegužės 12 d. (penktadienį) pradės trys poros: Vilniaus „Rytas“ kausis su Klaipėdos „Neptūnu“, Alytaus „Wolves“ – su Jonavos „Cbet“, o Panevėžio „Lietkabelis“ – su Utenos „Juventus“.

Kauno „Žalgiris“ ir Kėdainių „Nevėžis“ kovas atkrintamosiose pradės gegužės 13 d. (šeštadienį).

Dėl „Žalgirio“ arenoje vyksiančių pasiruošimo Eurolygos finalo ketvertui darbų ir Eurolygos finalo ketverto renginio (iki gegužės 22 d.), „Žalgirio“ namų rungtynės bus žaidžiamos kitoje arenoje, kuri paaiškės artimiausiu metu.

Jei visi keturi ketvirtfinaliai baigsis rezultatu 2:0, tuomet pusfinaliai startuos gegužės 17 d. Kitu atveju, pusfinaliai prasidės gegužės 20 d. ir maksimaliai tęsis iki gegužės 30 d.

Tas pats galioja ir finalo serijoms. Jei abu pusfinaliai baigtųsi rezultatu 3:0 arba 3:1, tuomet finalų serijos startuotų gegužės 29 d. Priešingu atveju, finalai prasidės birželio 1 d. ir baigsis vėliausiai birželio 10 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją