Rinktinės strategas Mantas Šernius džiaugėsi, kad J. Jocytė rytinėje treniruotėje nesutriko.

Pratybose buvo kartojami deriniai ir, nors jai tai buvo pirmoji treniruotė su nacionaline komanda, J. Jocytė iš konteksto neiškrito.

„Komandos draugės jai padeda, paaiškina, tuo pačiu padeda man kaip treneriui. Reikia daugiau laiko, kad galėčiau kažką daugiau pasakyti, kaip ji atrodys greta kitų rinktinės krepšininkių“, – teigė M. Šernius, pažymėjęs, kad jaunoji krepšininkė bus registruojama rungtynėms su Albanija.

„Yra realu, planas yra, kad ji išbėgs, ruošiame ją tam pirmam žingsniui. Ji stipri ir psichologiškai, ir fiziškai, tad nematau priežasčių jai nežaisti“, – atskleidžia strategas.

Buvo toks dugnas, reikia nebijoti šito žodžio, ir dabar – toks saulės blyksnis. Turime puikų pavyzdį, auga nebloga karta. Ji priminė visiems, kad moterų krepšinis yra.
Gintarė Petronytė

Pati J. Jocytė prisipažino, kad jai daugiau drąsos reikėjo pirmąkart susitinkant su visa komanda nei bendraujant su žiniasklaida.

„Prieš kameras nėra baisu atsakinėti, daug baisiau yra pirmą kartą su kitomis rinktinės narėmis susitikti. Prie kamerų aš kažkaip jau pripratusi. Treniruotėje sekėsi neblogai, komanda priėmė draugiškai. Įsilieju po truputį“, – džiaugėsi jaunoji talentė.

Pasak merginos, iš komandos narių tikrai yra ko pasimokyti. Justė atskleidė savo svajonę – sužaisti jau pirmose savo rungtynėse moterų rinktinėje.

„Vienos žaidėjos gal neišskirčiau, bet, aišku, žiūrėdavau į jas ir atrodydavo man nepasiekiamas lygis. O dabar aš su jomis treniruojuosi. Labiausiai per šias dienas tikiuosi pasimokyti iš savo pozicijos žaidėjų, Santos Okockytės, Kamilės Nacickaitės.

Viliuosi prieš Albaniją nors kiek išbėgti į aikštelę. Žiūrovų bus nemažai, jaudulio netruks, bet reikės tvarkytis su tuo“, – atviravo nuo gruodžio į Prancūziją, Tony Parkerio akademiją persikelsiantis Lietuvos krepšinio deimantas.

Aš į visą tai žiūriu labai pozityviai ir labai džiaugiuosi. Moterų krepšiniui tai yra didelis laimėjimas.
Gintarė Petronytė

Rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė pasidžiaugė, kad nepaisant jos amžiaus, J. Jocytė gali būti ta asmenybė, kuri gali prikelti Lietuvos moterų krepšinį.

„Buvo toks dugnas, reikia nebijoti šito žodžio, ir dabar – toks saulės blyksnis. Turime puikų pavyzdį, auga nebloga karta ir žaidėjos, žiūrint individualiai, jos yra stiprios. Ši karta priminė visiems, kad moterų krepšinis yra.

Žiūrint į ateitį, daugumai jau yra 16 metų ir tokio amžiaus jos visos po truputį pradeda ateiti į moterų krepšinį. Kadangi šiai dienai moterų krepšinyje konkurencija nėra labai didelė, tikiu, kad dar metai, dveji, ir jos labai stipriai gali papildyti moterų rinktinę.

Aš į visą tai žiūriu labai pozityviai ir labai džiaugiuosi. Moterų krepšiniui tai yra didelis laimėjimas“, – teigė viena rinktinės lyderių.

Pasak krepšininkės, kol kas su J. Jocyte bendrauti teko labai nedaug, tačiau jos pasirodymo rinktinėje laukė ir ją palaiko.

„Aš prisijungiau tik sekmadienį vėlai vakare, bet šiek tiek stebėjau ją rytinėje treniruotėje. Ji tikrai nekrenta iš konteksto, yra susikaupusi ir tas begalinis talentas, kurį ji turi, jo nepaslėpsi.

Aš pati tikrai bandysiu padėti jai, kad čia jaustųsi drąsiai ir tvirtai“, – pasakoja G. Petronytė.


Lietuvos moterų krepšinio rinktinės rungtynės su Albanija vyks jau šį ketvirtadienį 18:30 Kėdainių arenoje.

Šios rinktinės jau rungtyniavo tarpusavyje ir 2019 metų atrankoje į Europos čempionatą. Pirmose rungtynėse lietuvės išvykoje iškovojo pergalę rezultatu 119:61, o namuose laimėjo 146:58.

Lapkričio 17 dieną M. Šerniaus auklėtinės išvykoje susitiks su Turkijos rinktine. E grupėje dar kausis ir Serbijos rinktinė, su kuria Lietuvos ekipa susitiks 2020 metų vasario mėnesį.

Į 2021 metų Europos čempionatą Ispanijoje ir Prancūzijoje pateks devynių grupių nugalėtojos ir penkios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)