16-metė jau pirmajame mače į Klaipėdos „Neptūno“ krepšį sumetė net 37 taškus ir pagerino praėjusį sezoną Ukmergės „Vilkmergės“ legionierės Kourtni Perry fiksuotą 36 taškų rezultatyvumo rekordą.

Vilnietė aikštėje praleido 36 minutes, iš žaidimo atliko 24 metimus, iš kurių tikslą pasiekė 11, ir tapusi lydere mėgino komandoje numalšinti debiutinių rungtynių jaudulį.

Moterų lygos krikštas mače Klaipėdoje kartu A. Zdanevičiūte teko dar keturioms iš septynių žaidusių mergaičių. Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės į rotaciją įtrauktų žaidėjų amžiaus vidurkis siekė 16,3 metų.

Varžymasis aukščiausiame lygyje – galimybė jaunosioms krepšininkėms semtis patirties ir siekti efektyvesnio progreso.

„Tai buvo pirmosios mūsų rungtynės, tikrai darėme daug klaidų, nepavyko išpildyti visų trenerės nurodymų, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ sakė A. Zdanevičiūtė. – Trenerė visas skatino drąsiau žaisti. Tai buvo mano pirma diena Moterų lygoje ir savo debiutu esu patenkinta. Tikrai gerai krito ir dvitaškiai, ir tritaškiai, ir baudos. MKL man jau yra tekę žaisti su vyresnėmis ir visuomet norėjau žaisti Moterų lygoje.

Aišku, čia visai kitas lygis, kita patirtis ir prieš rungtynes tikrai jaudinausi. Moterų krepšinyje reikia labiau galvoti, nes jos turi daugiau patirties ir jas sunkiau apgauti.“

Kitoje barikadų pusėje Klaipėdoje A. Zdanevičiūtė sutiko puikiai pažįstamą Justę Jocytę, kuri taip pat galingai debiutavo Moterų lygoje, o jųdviejų akistata tapo tikra rungtynių puošmena.

13-metė J. Jocytė per 31 minutę sumetė 21 tašką, atkovojo 5 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir įsirašė 30 naudingumo balų.

Šių mergaičių duetas buvo pagrindinis Lietuvos rinktinės variklis praėjusią vasarą sidabru pažymėtame Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionate, kuriame kartu vidutiniškai generavo po 36,3 iš 65,6 komandos taškų bei abi pateko į simbolinį pirmenybių penketą.

A. Zdanevičiūtė pripažįsta: tai, ką demonstruoja jos bendražygė, yra išties įspūdinga.

„Jau keletą sezonų teko MKL žaisti prieš J. Jocytę ir kartu rinktinėje, – pasakojo A. Zdanevičiūtė. – Man patinka jos aikštelės matymas, driblingas, apgaulingų judesių arsenalas, metimai pašokus. Labiausiai žavi jos šaltakraujiškumas ir noras kovoti iki pabaigos.“

Energija trykštanti A. Zdanevičiūtė ir pati tampa pavyzdžiu kitoms žaidėjoms tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Stebėdama žaidimą nuo atsarginių žaidėjų suolelio, gynėja aktyviai palaiko komandos drauges ir išraiškingai reaguoja į sėkmingus savo draugių epizodus, ant parketo nevengia imtis iniciatyvos, o atsiradus progai, bando sužaisti efektingai.

Vieną tokių epizodų ji sukūrė debiutinėse rungtynėse Klaipėdoje, kai jai išmetant kamuolį nugarą atsuko varžovė Dalia Donskichytė.

„Kibirkšties-VKM“ auklėtinė nieko nelaukus pamušė kamuolį į priešininkę, sugriebė jį atgal ir išpuolį užbaigė taškais.

„Kažkada viena iš mano trenerių yra pasakius: „Jei žmogus atsukęs nugarą, mesk į nugarą“. Tai gavosi automatiškai ir, manau, pavyko, – pasakojo NBA superžvaigždę Stepheną Curry idealizuojanti A. Zdanevičiūtė. – Treneriai taip pat sakydavo, kad visada ir bet kokioje situacijoje reikia palaikyti komandą. Suolelio reakcija man yra labai svarbi, nes tada žinai, kad turi užnugarį ir labiau užsivedi.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)