Mažmeninės prekybos tinklo „Norfa“, jau ilgą laiką remiančio LKL, bendrovės vadovo Dainiaus Dundulio teigimu, krepšinis – neabejotinai viena mėgstamiausių lietuvių sporto šakų, todėl galimybė remti ir palaikyti šį sportą – itin reikšminga visai įmonei. „Mes esame lietuviškas tinklas, todėl norime prisidėti prie to, kas yra svarbu mūsų žmonėms. Krepšinis ne kartą suvienijo tautą, tad, labai džiugu, kad galime būti LKL partneriais, juos padrąsinti ir paremti“, – sako jis.

D. Dundulis priduria, jog kiekvienas turėtų jausti atsakomybę už sporto ir sveikos gyvensenos populiarinimą, ypač kai kalba eina apie jaunus žmones. Tai tapo viena iš priežasčių, kuri padiktavo naujo projekto „Duok žaibą žvaigždei“ idėją ir paskatino prisijungti kitus partnerius.

„Daug Lietuvos vaikų svajoja tapti krepšininkais – tai rodo itin didelis mokinių skaičius, kasmet užpildantis krepšinio mokyklas ar būrelius. Todėl tikimės, kad mūsų inicijuotas konkursas įgyvendins jų svajonę susitikti su šios sporto šakos žvaigždėmis, su jais susirungti, iš jų pasimokyti ir bent trumpam įsilieti į profesionalų krepšinio pasaulį“, – šypsosi „Norfos“ vadovas.

Varžysis su kitomis mokyklomis

Vieno iš projekto sumanytojų DELFI komercijos vadovo Jono Gilio teigimu, projektu siekia atkreipti dėmesį į sportą, fizinį lavinimą ir įtraukti mokinius į aktyvią veiklą.

„Paskatinti domėtis sportu – tik vienas iš mūsų tikslų. Norime jaunimui parodyti, kad geriausius Lietuvos krepšininkus į savo mokyklą pasikviesti galima ir tam visai nebūtina gerai žaisti krepšinio – užtenka būti aktyviam ir visuomeniškam“, – apie iniciatyvos tikslus pasakoja J. Gilys.

Pašnekovas su šypsena prisimena, kaip anksčiau vaikai rinkdavo korteles su krepšininkų atvaizdais. Pasak DELFI atstovo, šiame konkurse dalyviai naudos panašias korteles – tiesa, jos bus virtualios.

„Konkursas vyks dviem etapais. Pirmajame etape mokiniai privalo išsirinkti 7 krepšininkus – iš kiekvienos siūlomos LKL komandos po 1. Kiekvienai komandai automatiškai bus priskirtos 3 pramogų pasaulio žvaigždės: Vidas Bareikis, Donatas Montvydas ir Jonas Nainys. 7 dažniausiai pirmajame etape vienos mokyklos mokinių pasirinkti krepšininkai vėliau sudarys vieną mokyklos komandą-atstovę, kuri pateks į antrąjį etapą“, – apie konkurso eigą pasakoja pašnekovas.

„Duok žaibą žvaigždei“

Pasak jo, antrasis etapas bus dar smagesnis, mat mokiniai, norėdami, kad jų mokykla taptų nugalėtoja, privalės parodyti savo vienybę ir bendruomeniškumą.

„Antrajame etape varžysis tik po vieną komandą iš kiekvienos mokyklos. Būtent čia ir prasidės linksmiausia ir labiausiai intriguojanti dalis – balsavimas. Už pasirinktą komandą galės balsuoti mokiniai, mokyklos atstovai, artimieji ir kiti entuziastai. Tai daryti jie galės vieną kartą per dieną, prisijungę per savo feisbuko paskyrą. Didžiojo prizo laimėtoja burtų keliu bus išrinkta iš penkių, daugiausia balsų surinkusių komandų“, – sako J. Gilys.

Išdalins 650 kamuolių

Pas didžiojo prizo laimėtojus, tiesiai į mokyklą, atkeliaus visa jų svajonių komanda – tiek LKL krepšininkai, tiek pramogų pasaulio žvaigždės. „Išrinktą komandą mes atvešime į mokyklą tam, kad jie sužaistų krepšinį, surengtų tritaškių turnyrą, ar sugalvotų dar kokią nors įdomią veiklą“, – atskleidžia J. Gilys.

Įspūdingą kiekį prizų žada ir vienas iš projekto partnerių – mažmeninis prekybos tinklas „Norfa“. Tinklo vadovo Dainiaus Dundulio teigimu, jie išdalins net 650 odinių, specialiai šiam konkursui pagamintų kamuolių. 1-5 vietos mokykloms-nugalėtojoms atiteks po 15 krepšinio kamuolių. Po 3 vienetus kamuolių bus padovanotos 190 mokyklų, kurios surinko ne mažiau kaip 300 balsų.

„Man, asmeniškai, krepšinio kamuolių dovanojimas mokykloms – smagiausia dalis. Tikiuosi, jog tai vaikus paskatins dalyvauti šiame projekte“, – su džiaugsmu kalba jis.

Tačiau tai – ne viskas, mat projekto iniciatoriai sugalvojo įvairios papildomos veiklos laimėtojams. „Norėdami į konkursą įtraukti visus mokyklos atstovus ir mokinius – tiek tuos, kurie yra pasirengę išbėgti į aikštelę, tiek tuos, kurie yra mažiau aktyvūs – žadame surengti edukacinę programą. Pranešėjai skaitys paskaitas apie fizinį aktyvumą, sveiką gyvenseną ir panašiai“, – priduria D. Dundulis.

Norėdami užregistruoti savo komandą ar daugiau sužinoti apie žaidimą bei taisykles galite specialiame konkurso puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)