Studentų krepšinį ir galimas būsimas jo žvaigždes aprašančio portalo 247sports.com reporteris Evanas Danielsas neabejoja – jei jo straipsnio herojumi tapęs krepšininkas rungtyniautų ne Lietuvoje, o vienoje iš JAV vidurinių mokyklų, jis būtų laikomas vienu iš 50 perspektyviausių savo kartos krepšininkų.

Skambių komplimentų sulaukęs žaidėjas – šešiolikmetis 208 cm ūgio vidurio puolėjas Olegas Kojenetsas iš Kauno „Žalgirio“ jaunimo ugdymo sistemos.

Pirmenybėse devintą vietą užėmusiai Lietuvos rinktinei atstovavęs krepšininkas per septynerias sužaistas rungtynes vidutiniškai rinko po 9,1 taško (51 proc. dvitaškių), 6,3 atkovoto kamuolio ir 1,7 bloko. Rinktinę treniravęs pirmasis Olego treneris Rolandas Rakutis ant parketo aukštaūgiui vidutiniškai suteikdavo po 21 min.

Ypač sėkmingai O. Kojenetsui susiklostė rungtynės su Latvija, kurias lietuviai laimėjo 93:63, o jis pats pelnė 17 taškų (7/12 dvit.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 20 efektyvumo balų.

Trylika metų Baltarusijos rinktinei atstovavusio ir Lietuvoje paskutiniuosius trejus karjeros metus praleidusio aukštaūgio Aleho Kojenetso sūnus sužavėjo NCAA aktualijomis besidomintį žurnalistą bei sulaukė jo žaidimą analizavusio straipsnio. Mūsų portalo skaitytojams pateikiame šios publikacijos, skirtos 2003-iaisiais Kaune gimusiam vaikinui, vertimą į lietuvių kalbą.

„Lietuvos valstybė visais laikais garsėjo kaip įspūdingų krepšinio talentų kalvė, o keletas tokių žaidėjų yra persikėlę per Atlanto vandenyną ir pradėję savo karjeras NCAA pirmenybėse.

Praėjusiais metais Gonzagos universitetas sugebėjo prisivilioti talentingą žaidėją Martyną Arlauską, kuris šį rudenį pradės savo pirmąjį studentų krepšinio sezoną. Stanfordo universitete antruosius savo metus pradės Lukas Kišūnas. Negalime pamiršti ir per pastaruosius metus garsiausiu NCAA importu iš Lietuvos tapusio žaidėjo – Domanto Sabonio.

Kas kitas papildys šį sąrašą? Gali būti, jog tą padarys aukštaūgis Olegas Kojenetsas.

Kojenetsas tapo vienu iš dėmesį į save patraukusių U16 Europos čempionato krepšininkų. Skautus visų pirma sudomino jo ūgis, rankų ilgis bei mobilumas, tačiau netrukus jaunasis krepšininkas sužavėjo ir savo įgūdžių gausa.

Paklaustas apie savo žaidimą, portalui 247sports.com Kojenetsas atsakė: „Visų pirma, aš stengiuosi į aikštę įnešti energijos, kuo daugiau judėti, gauti gerus perdavimus iš savo komandos draugų ir išnaudoti atsirandančias galimybes“.

Jaunasis vidurio puolėjas labiausiai sužavėjo savo natūraliu sugebėjimu rinkti taškus baudos aikštelėje. Kojenetsas sugeba sugauti net ir ne visai tikslius perdavimus, užtikrintai jaučiasi atlikdamas verpstę per bet kurį petį ir demonstruoja minkštą metimą iš artimos distancijos.

Dalį savo talento Olegas paveldėjo iš savo tėvo, ilgus metus rungtyniavusio profesionalų lygyje. Jaunasis Kojenetsas teigia, jog savo puolimo judesių arsenalą išlavino dirbdamas ne tik su krepšinio treneriais, bet ir su savo tėčiu.

„Su manimi dirbo daug trenerių. Porą sezonų dirbau su savo tėčiu, mes ir dabar daug treniruojamės kartu, beveik kiekvieną savaitgalį. Jis mane išmokė daugybės dalykų, negalėčiau išskirti kažkokios vienos specifinės srities“.

Nors sprendimas vykti ar nevykti į universitetą Kojenetso laukia dar negreitai – aukštaūgis galėtų prisijungti prie NCAA tik 2021-ais metais – paklaustas ar jį viliotų tokia galimybė žaidėjas nedvejodamas atsako teigiamai.

Jei šis aukštaūgis šiuo metu būtų JAV, jo talentas neabejotinai jį kilstelėtų į penkiasdešimties perspektyviausių 2021-ųjų metų rekrūtų klasės sąrašą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)