Muzikologas skaudžiai išgyveno Lietuvos rinktinės nesėkmę olimpinių žaidynių atrankos turnyre, kurio mūsiškiai nelaimėjo ir liko už olimpiados borto.

„Mes turime daug puikių žaidėjų, sudėtis viena geriausių per visą rinktinės istoriją, tačiau neturėjome gero trenerio. Darius Maskoliūnas didžiąją karjeros dalį buvo asistentas klubuose. Tai jam pakišo koją. Paaiškėjo, kad D. Maskoliūnas nesugeba deramai paruošti komandos, priimti teisingų sprendimų rungtynių metu. Jei rinktinei būtų dirigavęs Kazys MaksvytisRimas Kurtinaitis ar dar kažkuris aukšto lygio specialistas, mūsų nacionalinė komanda turbūt būtų patekusi į olimpines žaidynes“, – samprotavo pašnekovas.

D. Katkus pasižymi nuostabiu humoro jausmu. Kartą jis nusprendė pajuokauti bendraudamas su užsienio žurnalistais. Dirigentas jiems pasakė, kad jaunystėje atstovavo „Žalgirio“ krepšinio klubui, taip pat, kad yra šalies neįgaliųjų trišuolio čempionas. Žiniasklaidos atstovai tai priėmė už gryną pinigą ir parašė viską, kad jiems pasakojo muzikologas.

„Dabar pasakysiu rimtai. Jaunystėje su draugais vos ne kasdien krepšinį lauko aikštelėje žaisdavome po penkias valandas. Man neblogai sekėsi“, – prisiminė maestro.Jis taip pat šokinėjo į tolį, bėgdavo 100 metrų.

Pašnekovas pripažįsta, kad nemažai profesionalių atletų yra menkai išsilavinę žmonės.

 „Tai nieko stebėtino. Jie yra susitelkę į savo darbą, kuriam skiria labai daug laiko. Kita vertus, manau, kad labiau išprusę aukšto lygio sportininkai, kurie skaito grožinę literatūrą, nueina į teatrą, parodas ar klasikinės muzikos koncertus, gali pasiekti geresnių rezultatų nei žemo intelekto atletai“, – dėstė D. Katkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)