Dabartinis pramogų pasaulio banginis lankė ir krepšinio treniruotes, bet jas metė, kai atsirado galimybė pereiti į irklavimą. Jis daugiau nei prieš tris dešimtmečius prakaitą liejo sporto mokykloje-internate Vilniuje, treniravosi dukart per dieną. Algis pripažįsta, kad irklavimas itin sunki sporto šaka, reikalaujanti didžiulės fizinės jėgos ir milžiniškos ištvermės. A. Ramanauskas SSRS laikais buvo kandidatas į sporto meistrus.

Pašnekovas domisi dabartinių Lietuvos irkluotojų startais. Jam labai gaila, kad olimpinėse žaidynėse Tokijuje per plauką nuo medalio liko jo geros pažįstamos Milda Valčiukaitė ir Donata Karalienė (buvusi Vištartaitė). Kita vertus, jų užimta ketvirtoji vieta yra labai geras rezultatas atsižvelgus į tai, kad šios sportininkės prieš tai kartu ilgai neirklavo.

„Labai retas atvejis, kad sportininkės būtų ir gražios, ir protingos, ir pasiektų įspūdingų pergalių didžiausiose tarptautinėse varžybose. Būtent tokios yra Milda ir Donata“, – irkluotojas apibūdino A. Ramanauskas.

Algis neslepia, kad dabar beveik nesportuoja.

 „Man ir žmona sako, kad reikia daugiau judėti. Aš kaip tikras lietuvis – jei iki parduotuvės 300 metrų, tai važiuoju iki jos automobiliu“, – dėstė pašnekovas. Tačiau garsus TV laidų vedėjas vis tiek yra lieknas, atrodo sportiškai. „Taip yra dėl to, kad stengiuosi neryti bulkų. Ir tau tai rekomenduoju“, – patarimų negailėjo Algis.

Nors pastaruoju metu beveik nesportuoja, A. Ramanauskas sako, kad tikrai padarytų dešimt prisitraukimų.

 „Tai važiuojam prie skersinio, pažiūrėsiu, ar nemeluoji“, – mestelėjau. „Ne, bus neestetiška, kai 50-metis daro prisitraukimus ir dar bamba bus išlindusi. Ką žmonės pagalvos?!“, – pasiūlymo atsisakė pramogų pasaulio žvaigždė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)