Atlikėjui apmaudu, kad lietuviai krepšininkai nepateko į olimpines žaidynes. A. Kaušpėdui užkliuvo primityvoka mūsiškių žaidimo taktika lemiamame mūšyje su slovėnais. Jis žavėjosi Slovėnijos komandos vunderkindo Lukos Dončičiaus žaidimu.

„Dabar tokia situacija, kad būtų labai gerai, jei mūsų rinktinė pasaulyje būtų tarp dešimties geriausių pasaulio komandų. Mažai šaliai tai geras rezultatas“, – samprotavo pašnekovas.

A. Kaušpėdas teigiamai vertina „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje praėjusį sezoną, nors ekipa ir nepateko į atkrintamąsias varžybas. Pasak architekto, pasitraukus Šarūnui Jasikevičiui ir atėjus naujajam treneriui Martinui Schilleriui, kauniečių žaidimas nesuprastėjo. 

„Man labai patinka Schilleris. Jis yra be galo inteligentiškas, puikiai supranta žaidimo subtilybes. Aš esu ir emocingojo Š. Jasikevičiaus gerbėjas, kurio vadovavimą komandai palyginčiau su sunkiuoju roku, o ramiojo M. Schillerio – su lengvuoju“, – lygino A. Kaušpėdas.

Vokalistas SSRS laikais stebėdavo visus legendinius „Žalgirio“ ir CSKA mačus. „Buvo fantastika, kai sovietiniais laikais žmonės skanduodavo „Lietuva“, „Lietuva“. Žalgiriečiai žadino tautinę savimonę. Manau, kad „Žalgiris“ prisidėjo prie to, kad greitai buvo įkurtas Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdis ir kad mūsų šalis greitai atgavo nepriklausomybę“, – samprotavo atlikėjas.

Jaunystėje plaukimo treniruotes lankęs A. Kaušpėdas, kuriam greitai sukaks 68-eri, nuolat sportuoja.

 Jis vasarą dažnai ir intensyviai plaukioja ežere. Be to, pažaidžia golfą, taip pat praktikuoja kuksando. Tai tūkstantmetė korėjiečių kūno lavinimo pratimų, specialaus kvėpavimo, meditacijos ir kovos menų sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)