Kadangi dar turime su juo sutartį ir ateičiai, manome, kad gerai sužaidęs, jis gali grįžti pas mus ir užimti čia rimtą poziciją. Visgi ir lietuvis, ir savas, ir praėjęs sistemą – jeigu tik toliau tobulės, kaip tai darė pastaruosius metus, vienareikšmiškai jo lauksime“, – tik išlydėjęs Tomą Dimšą į Ispaniją „Delfi TV“ studijoje sakė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Ir panašu, kad žaliai-baltų viršininko norai pildosi: Las Palme tarp palmių nutūpusiam T. Dimšai iškart prireikė kremo nuo saulės – kauniečio delnai įkaito taip, kad jis pagal tritaškių taiklumą (56 proc.) yra trečias tarp visų Europos taurės taikliarankių, pataikiusių bent 20 tolimų metimų.

Tomo rankos ypač liepsnoja pastaruoju metu: per paskutinius keturis turus jis tiesiai į tikslą paleido net 13 šūvių iš 20 (65 proc.) ir padėjo „Gran Canariai“ užsitikrinti vietą Europos taurės TOP-16 etape.

Ar tokio jo žaidimo ir taškų trūksta Eurolygoje pradėjusiam strigti „Žalgiriui“? Klausimas retorinis. Tačiau TV komentatorius Vaidas Čeponis priekaištingai beda pirštu į galimai Dimšanės vietą Kaune užimantį Steve'ą Vasturią, kurio naudos aikštėje pasigenda.

„Jo rodikliai Eurolgoje daugiau nei kuklūs – tik 2,3 naudingumo balo. Jei amerikietis būtų tvirtas gynybos ramstis, tada dar būtų galima užmerkti akis į šiuos skaičius, bet Vasturia ir šioje srityje neblizga“, – savo feisbuko paskyroje pastebėjo ekspertas.

O ar pats T. Dimša nepyksta ant „Žalgirio“ dėl sprendimo iškomandiruoti jį į Ispaniją? Ką mano apie S. Vasturią? Kaip taip greitai ir sėkmingai įsiliejo į Kanarų klubą? Ir kokius tikslus sau kelia?

Pokalbis apie tai – naujausioje „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“.

– Tomai, tai sveikinimai su patekimu į TOP-16 etapą. Ar jau kaip nors atšventėte šį pasiekimą ar visgi koncentruojatės į didesnius tikslus?

– Oi, ne, šeštadienį laukia kitos labai svarbios rungtynės prieš rinktinių langą su Andoros „MoraBanc“, kuri irgi dalyvauja Europos taurėje (žaidžia Panevėžio „Lietkabelio“ grupėje – „Delfi“). Jie sirgo kurį laiką, tai turime labai gerą šansą iškovoti pergalę. Nėra kada švęsti.

Bandysime užsikabinti ir Europoje. Bet kadangi aš į komandą atvažiavau kiek pavėlavęs, su manimi apie tuos tikslus niekas per daug nešnekėjo. Komanda tikrai yra pajėgi eiti toli, jai ir anksčiau sekdavosi europiniuose turnyruose. Manau, mūsų siekis turėtų būti bent jau koks TOP-8.

– Kaip apskritai sekėsi įsilieti į naują komandą atvykus ne nuo pat sezono pradžios?

– Kai tik atvažiavau, buvo kiek sunkiau, vis tiek reikėjo įsivažiuoti. Pirmas dvi-tris savaites ir karantinuotis teko, o tada, kai tiek daug kelionių, skrydžių ir išvykų, per visą mėnesį turėjau gal tik penkias geras treniruotes su kitais. Tai prireikė šiek tiek laiko. Treneris pasitiki, jam patinka, kap žaidžiu. Suteikia man laisvės, tai viskas su tuo gerai.

– Meti labai daug tritaškių – gerokai daugiau nei dvitaškių. Ir fantastiškai juos pataikai. Kadangi rečiau veržiesi, gal treneris akcentuoja tolimus metimus?

– Treneris nori, kad ne tik aš, bet ir bet kuris kitas žaidėjas esant galimybei atakuotų. Ispanijoje toks krepšinis – daug bėgti ir mesti. Tai kai tik yra kokia minigalimybė, stengiuosi ir atakuoti. Kol kas sekasi pataikyti, todėl treneris dar labiau skatina mane mesti. Aišku, turėčiau būti ir agresyvesnis bei daugiau veržtis prie krepšio.

– Kaip paaiškintum, kodėl Las Palmo komanda taip skirtingai atrodo Europos taurėje (6/2) ir ACB lygoje (2/8)? Ir kodėl paties statistika taip stipriai skiriasi šiuose turnyruose – 7,7 taško ir 34 proc. tritaškių Ispanijoje bei 12,1 taško ir 56 proc. Europoje?

– Nežinau pats. Atrodo, Europos taurėje neblogai žaidžiame, o ACB lygoje viskas apsiverčia aukštyn kojomis. Turnyrų lygis, manau, panašus. Europos taurėje žaidžiančios komandos tikrai yra pajėgios ir ne ką silpnesnės nei ACB lygoje. Nuovargio irgi nekaltinčiau, nes, nors kelionės ir ilgos bei sudėtingos, turime nemažai žaidėjų, rotacija didelė. Jeigu ir reiktų ką aukoti, tai koncentruotumėmės į ACB lygą.

Šiuose turnyruose skiriasi kamuolys, bet tikrai ne jis kaltas (šypsosi). Nesuku per daug sau galvos dėl asmeninės statistikos skirtumo. Svarbiausia šiuo momentu yra laimėti kelerias ACB rungtynes.

– Tomai, šį sezoną ACB lygoje žaidžia net septyni lietuviai ir visi jie žiba, atrodo tikrai gerai. Kaip manai, kokios priežastys tai lemia?

– Kiekvienas žaidėjas sulaukia savo galimybės, suranda savo vietą ir tada išnaudoja progą. Gal vienoje komandoje tu nesijauti gerai, o kitoje tave labiau išnaudoja, sekasi, tinka stilius. Labai smagu, kad šiemet tų lietuvių čia yra daug ir visiems gerai sekasi žaisti. Visus stebiu.

– Pats pabendrauji su jais ar tau Las Palme užtenka lietuvių kilmės Johno Shurno draugijos?

– Taip, J. Shurną turi Lietuvos pasą, bet lietuviškai nešneka (šypsosi). O su lietuviais tik prieš rungtynes pabendraujame. Dabar tokios aplinkybės, kad nei susitikti galime, nei to laiko labai yra.

– O ar stebi „Žalgirio“ rungtynes? Kaip vertinti komandos pasirodymą?

– Stebiu visada, kai tik pavyksta ir mūsų rungtynių laikas nesutampa. Žalgiriečiai pradžioje tikrai nustebino su tomis keturiomis pergalėmis iš eilės. O ir toliau jie rodo, kad gali su visais kovoti kaip lygūs su lygiais. Manau, situacija ten nėra bloga ir „Žalgiris“ turėtų būti pirmame aštuonete.

– Pats turi tikslą grįžti į „Žalgirį“ ar nebūtinai? Nenusivylei, kad Martinas Schilleris pasirinko S. Vasturią, o ne tave?

– Aš vis dar turiu sutartį, tai tikslas toks ir yra, kad greičiausiai grįšiu. Aišku, kažkiek nusivyliau, bet treneriui jis labiau tiko ir tiek. Bet manęs niekas niekur nevarė. Sakė, kad galiu likti, nebent randu gerą galimybę kažkur kitur žaisti. Kai atsirado „Gran Canaria“, man iš to tik daugiau naudos, nes čia gaunu daug žaisti.

Nemanau, kad tarp manęs ir S. Vasturios vyko kokia nors kova, nes mes net nelabai toje pačioje pozicijoje žaidžiame. Tikrai nebuvo taip, kad aš atrodžiau prasčiau, o jis geriau. Tiesiog toks trenerio sprendimas.

Kokį aš galiu pyktį laikyti, kai dar turiu sutartį? Ką aš pasiekčiau pykdamas? Visada tikslas yra žaisti „Žalgiryje“. Žaisti, o ne tik būti ten. M. Schilleris davė suprasti, kad tų minučių man gali nebūti. Pats pasirinkau tokią situaciją ir nieko nekaltinu. Laukiu progos sugrįžti. Tikiuosi, kitas sezonas bus kitoks ir turėsiu daugiau galimybių.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Tomas Dimša (cbgrancanaria.net nuotr.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)