Lietuvos vicečempionai ilgai derėjosi su ligšioliniu savo kapitonu, ir galiausiai neįvykdė to, ką buvo žadėję prieš dvejus metus.

Kuomet E. Bendžius 2018-aisiais pasirašė sutartį su „Rytu“, jo atlyginimas turėjo augti palaipsniui.

Pirmą sezoną Vilniuje taikliarankis puolėjas turėjo uždirbti mažiausiai. Mažiau nei būtų gavęs kituose klubuose, kurie tuo metu taip pat domėjosi Santjago de Kompostelos „Obradoiro“ (Ispanija) ekipą palikusio lietuvio paslaugomis.

Tačiau atsigriebti krepšininkas tikėjosi paskutiniaisiais trečiaisiais kontrakto metais. Bergždžiai.

Motyvuodamas nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiu biudžetu „Rytas“ siūlė naują sutartį ir kuklesnį atlygį.

E. Bendžius šio pasiūlymo nepriėmė, ir abi pusės galiausiai sutiko išsiskirti.

Kaip Delfi teigė 30-metis snaiperis, be jokių pykčių.

„Kai atėjau į klubą, jų planas buvo augti ir stiprėti finansiškai. Todėl tuomet sutarėme, kad paskutiniais sutarties metais mano atlyginimas pakils. Bet atėjo pasaulinė krizė, sujaukė „Ryto“ planus. Vykdyti tokių kontrakto sąlygų klubas nebeturėjo galimybių, nebent vėl būtų lindęs į skolas.

Visada norisi eiti, kur saugiau ir geriau. Bet šįkart tai nebuvo esminis dalykas. „Ryto“ pasiūlymas buvo visai simpatiškas, bet aš jau norėjau pažaisti kitur, kol dar turiu tokią progą“, – aiškino E. Bendžius.

Proga jam pasitaikė Sardinijoje.

Anot E. Bendžiaus, „Dinamo“ pasiūlymas finansiškai „smarkiai nesiskyrė“ nuo „Ryto“.

Buvo kitų argumentų, dėl ko patrauklesnė atrodė perspektyva karjerą tęsti Viduržemio jūros saloje.

„Norėjosi save išbandyti kitur. Ispanijoje jau buvau žaidęs, o Italijoje – ne. Ir dar Sardinijos sala, šiltas klimatas... Pasirinkome kartu su visa šeima.

Kol vaikas dar mažas, norėtųsi pakeliauti, truputį pasaulio pamatyti. Manau, kad „Rytui“ viskas bus gerai, tiesiog pats norėjau išvažiuoti“, – kalbėjo krepšininkas, su Italijos klubu pasirašęs sutartį pagal formulę „1+1“.

Prisistatyti į antrą pagal dydį saloje miestą Sasarį lietuviui leista vėliau nei kitiems. E. Bendžius galės ramiai užbaigti Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklą ir dar turės savaitę buitiniams reikalams sutvarkyti – skrydis jo laukia rugpjūčio 1 d.

Puolėjas atvyks į komandą, kuri Italijos čempionate iki koronaviruso krizės žengė antroje vietoje, lenkdama net Eurolygos dalyvę Milano „Olimpia“.

Praėjusiame sezone čia žaidusio tautiečio Pauliaus Soroko bei anksčiau „Dinamo“ marškinėlius vilkėjusio kroato Roko Stipčevičiaus, gynusio ir „Ryto“ garbę, rekomendacijas išklausęs klaipėdietis klubą pasirinko galvodamas ne tik apie artimiausią ateitį.

Jis mato gyvų pavyzdžių, kaip paskutinius marškinius dėl savo komandos pasiruošusio sudraskyti G. Pozzecco pakviesti legionieriai Sasaryje pasikelia savo rinkos vertę.

G. Pozzecco po teisėjų sprendimo susiplėšo marškinius:

„Dwayne'as Evansas išvažiavo į Japoniją, nes gavo tokį pasiūlymą, kokio negalima atsisakyti. O Dyshawnas Pierre'as perėjo į Stambulo „Fenerbahče“. Vadinasi, klubas ir treneris dirba gerai, turi teisingą viziją. Aš irgi dar turiu lūkesčių, susijusių su savo karjera, manau, bus čia visai neblogas pasirinkimas“, – svarstė E. Bendžius.

Su Delfi jis kalbėjosi dar nežinodamas, jog FIBA Čempionų lygos burtai „Dinamo“ suves į vieną grupę su „Rytu“.

Tad jei netyčia paliks kepurę ar šlepetes Vilniuje, artėjančiame sezone buvęs sostinės ekipos kapitonas turės progą užsukti jų pasiimti.

Ir sprendžiant iš E. Bendžiaus žodžių, sugrįžimas jam nebus nemalonus.


.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)